Hae
Jonnan koukkuja

Virkkaa kesäkassi ontelotrikoolangasta

 

Kesäkassihan on sellainen, että siellä kulkee mukana vähän kaikenlaista; rantapyyhettä, juomapulloa, aurinkolasit, aurinkorasvaa, lukemista, syömistä… Siis kaikkea mitä ihminen kesällä (ihan välttämättä) tarvitsee! 😊Siispä kesäkassinkin tulee olla mallia ”kaiken kestävä” – ja mieluiten vieläpä ryhdikäs eikä sellainen ”plösö” jonka sisällä kaikki kamat on rutussa 😊. Virkkaa kesäkassi siis ontelotrikoolangasta; helppo tehdä, valmistuu nopeasti ja ajaa asiansa! 😊

Tarvitset:

  • Langan menekki: n. 350 g Novita Strömsö ontelotrikoolankaa (yhteensä eri värejä)
  • Virkkuukoukku: 8

 

Kassin pohja ja kassi

  • Luo 20 kjs:aa, virkkaa takaisinpäin pylväitä, aloituspäätyyn samaan s:aan 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 p + 1 kjs + 1 p, ja jatka toiseen päätyyn pylväitä, sama päädyssä (4 p samaan + kjs:at väleihin).
  • Virkkaa ovaalia, jokaiseen s:aan 1 p, päätyihin jokaiseen edellisen kerroksen kjs-välikköön 2 p:tä.
  • Jatka virkkaamalla puolipylväitä ilman lisäyksiä. Älä myöskään virkkaa tarkoituksellista aloituskohtaa vaan jatka aina suoraan seuraavaan kerrokseen.
  • Kun kassi on haluamasi kokoinen, virkkaa vielä suuaukon ympäri kerros ps:ta niin, että otat koukulle aina s:an takakaaren.

 

Sangat

Luo 23 kjs:aa, vaihda väri ja virkkaa kjs-pätkän molemmin puolin puolipylväitä, päättele ps:lla niin, että otat molempien sivujen ulkoreunasilmukat koukulle.

Sankojen koristerinkulat

Virkkaa 6 kjs:aa, yhdistä ps:lla renkaaksi. Virkkaa renkaaseen 10 ks:aa, sulje ps:lla. Virkkaa näitä rinkuloita yhteensä 4 kpl. Kiinnitä renkaat mallikuvan mukaisesti ohuemmalla tavallisella langalla kassin yläreunaan, kummallekin puolelle 2 kpl. Kiinnitä sangat niin, että pujotat päädyt renkaan keskiosien kohdalta (eivät mene läpi kuitenkaan) ja neulot kiinni nurjalta puolelta tavallisella langalla.

 

Kukkanen

  • Virkkaa lenkkiin 10 ks:aa, sulje ps:lla. Kiristä aloitusnarusta, jotta keskireikä umpeutuu.
  • Vaihda väri ja virkkaa terälehdet puff-silmukoilla: virkkaa ensin 3 ketjusilmukkaa ja *ota koukulle langankierto ja vie koukku samasta aloitussilmukasta, vedä lanka silmukan läpi. Toista samasta aloitussilmukasta vielä kerran. Nyt koukulla pitäisi olla 5 lankaa. Siirry seuraavaan silmukkaan ja tee siihen 3 langankiertoa samalla tekniikalla. Nyt koukulla pitäisi olla 11 lankaa. Ota lanka koukulle ja vedä kaikkien silmukoiden läpi. Tee lopuksi 2 ketjusilmukkaa ja siirry piilosilmukalla seuraavaan silmukkaan.*
  • Tee taas 3 ketjusilmukkaa ja toista *_*. Tee vielä 3 kertaa eli kukkaan tulee yhteensä 5 terälehteä puff-tekniikalla.

Kun kukka on valmis, painele sormilla terälehtiä nurjalta puolelta niin, että ne pullistuvat kauniisti oikealle puolelle. Kiinnitä kukat keskiosan värisellä ontelotrikoolangalla pujottelemalla kiinnityssolmut nurjalle puolelle.

Virkkaa kukkasia niin monta kuin haluat.

Psst… Voit virkata ontelotrikoolangasta myös pienempiä laukkuja. Niiden ohjeisiin pääset tästä. 😊

 

2 kommenttia

  1. Helena kirjoitti:

    Kiva kassi. Olet taitava virkkaaja. Toivon, että tekisit vaatevirkkausohjeita suomeksi, sillä niitä on valitettavan vähän saatavana. Tässä esimerkkejä
    https://www.crochetwithcarrie.com/
    https://crazycoolcrochet.com/category/free-crochet-patterns/crochet-fashion-clothing/page/4/
    Esim. Tuo kiva violetti tunika
    https://www.freecrochettutorials.com/10-free-patterns-crocheted-baby-dresses/
    Esim. Punavalkoinen tytön mekko

    • jonnankoukkuja kirjoitti:

      Kiitokset 🙂 .Kivoja ideoita olit laittanut, ehkäpä joku vastaavanlainen tulee toteutukseen jossain kohtaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *