Hae
Jonnan koukkuja

Pöllöpuhvikämmekkäät

Anteeksi mitkä? 😊 Pöllö koska kämmekkään selkämykseen on eksynyt moinen ja puhvi koska puhvisilmukka (varren yläpuolinen osa). Eli pöllöpuhvit 😊. No joo, eteenpäin.

Olen joskus nähnyt somen ihmeellisessä maailmassa virkattuja puhvikämmekkäitä (’puff stitch’) ja siitä inspiraatio näihin. Ja se pöllö nyt vaan lennähti siihen 😊.

 

Tarvitset:

 • Vajaa 100 g lankaa (tässä Muumi Niiskuneiti) + pari muuta väriä vähäinen määrä
 • Virkkuukoukku 3 ½ + puikot 4 mm
 • Neppareita pöllön silmiksi

 

Varsi neulotaan helmineuletta ja varresta ylöspäin virkataan puhvisilmukoita. Lopuksi virkataan pöllö, joka kiinnitetään kämmekkään selkäpuolelle (huomioi vasemman ja oikean käden pöllöt oikeille paikoilleen 😊 )

Näiden kämmekkäiden koko on suurin piirtein naisten S – M -koon käsine.

Kämmekkään varsi

 1. Luo 40 s, jaa 4:lle puikolle. Neulotaan 2 o 2 n helmineuletta aina 2 krs:ta kerrallaan, sitten vaihtuu 2 n 2 o. Tee varresta sen pituinen kuin haluat.
 2. Kun varsi on valmis, tee *joustava päättely.
  1. *Joustava päättely: Neulo 2 o, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Neulo 1 o, siirrä molemmat silmukat oikealta vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Toista näin loppuun saakka. ÄLÄ KATKAISE TÄLLÄ KERTAA LANKAA.
 3. Jatketaan virkkaamalla *puhvisilmukoita:
  1. *Puhvisilmukan ohje: virkkaa aluksi 1 ketjusilmukka, ota koukulle langankierto ja vie koukku silmukan läpi (jatkossa ketjusilmukkakaari) ja vedä lanka silmukan läpi. Nyt koukulla pitäisi olla 3 lankaa. Toista tätä vielä 4 kertaa. Lanka vedetään yhteensä 5 kertaa samasta kohdasta. Kun olet tehnyt tämän 5 kertaa, koukulla pitäisi olla 11 silmukkaa/langankiertoa. Ota lanka koukulle ja vedä 9 silmukan läpi. Ota vielä lanka koukulle ja vedä 2 silmukan läpi. Tee lopuksi 2 ketjusilmukkaa.
 4. Hyppää yli aina 1 s ja taas seuraavaan puhvisilmukka (+2 kjs), hyppää yli 1 s, puhvisilmukka…
 5. Jatka vielä seuraava kerros samalla ohjeella.
 6. Peukalokohdan levennykset: kerroksen vaihtumiskohdan kjs-kaareen 2 puhvia samaan eli 1 puhvi + 2 kjs + 1 puhvi.
 7. Tee vielä samalla ohjeella 1 krs ja päättele työ.
 8. Laske kerroksen vaihtumiskohdan kjs-kaaresta oikealle päin 4:nteen kjs-kaareen ja tee siihen 1 puhvi (+2 kjs). Siirry vasemmalle ja laske taas kerroksen vaihtumiskohdan kjs-kaaresta vasemmalle 4:nteen kjs-kaareen ja tee siihen 1 puhvi (+2 kjs) ja jatka siitä eteenpäin normaalisti 1 puhvi/kjs-kaari (huomaat peukalolle syntyneen aukon).
 9. Jatka ohjeella 1 puhvi/kjs-kaari -kerroksia niin monta kunnes kämmekäs on sen kokoinen kuin haluat. Virkkaa lopuksi kerros ks:ta (2 ks:aa kjs-kaaren kohtaan + ”tyhjään silmukkaan” 1 ks). Päättele.
 10. Virkkaa myös peukalonreiän ympäri kerros ks:ta.

Pöllö

1.krs: Virkkaa lenkkiin 1 kjs (= 1 ks)  + 10 ks:aa, kiristä aloitusnarusta keskusta umpeen.

2.krs: Virkkaa 2 ketjusilmukkaa (=1 puolipylväs), jokaiseen silmukkaan 2 puolipylvästä.

3.krs: Vaihda väri. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa (=1 puolipylväs), joka toiseen silmukkaan 2 puolipylvästä, joka toiseen 1 puolipylväs.

 • Korvat: kun olet päättänyt edellisen kerroksen, siirry kahdella piilosilmukalla eteenpäin, kolmanteen silmukkaan (kaikki samaan): 1 kiinteä silmukka, 2 puolipylvästä, 1 pylväs, 1 pitkä pylväs + 2 ketjusilmukkaa. Siirry seuraavaan silmukkaan ja tee käänteisessä järjestyksessä: pitkä pylväs, pylväs, 2 puolipylvästä, 1 kiinteä silmukka. Virkkaa kahteen seuraavaan silmukkaan kumpaankin 1 kiinteä silmukka, kolmanteen taas korva eli samaan silmukkaan 1 kiinteä silmukka, 2 puolipylvästä, 1 pylväs, 1 pitkä pylväs + 2 ketjusilmukkaa. Siirry seuraavaan silmukkaan ja tee käänteisessä järjestyksessä: pitkä pylväs, pylväs, 2 puolipylvästä, 1 kiinteä silmukka.
  • Jatka virkkaamalla 2 piilosilmukkaa ja sen jälkeen loppukerros kiinteitä silmukoita, 1 silmukka jokaiseen silmukkaan. Päätä kerros piilosilmukalla siihen mistä sen aloitit (ennen ensimmäistä korvaa).
 • Silmät: virkkaa (valkoisella värillä) lenkkiin 2 ketjusilmukkaa (= 1 puolipylväs) + 10 puolipylvästä. Kiristä aloitusnarusta reikä umpeen ja päättele aloitusnaru, mutta jätä toisesta vähän pidempi pätkä kiinnitystä varten.
  • Kiinnitä silmät kuvan mukaisesti oikeaan kohtaan. Kiinnitä tämän jälkeen painonapit (neulalla ja langalla) eli yhden nepparin kummatkin puoliskot kuvan mukaisesti, päättele takapuolelle.
 • Solmi korvien päätyihin langanpätkiä käytettyjen värien mukaisesti.
 • Nokka: ota vähän reilummin oranssia lankaa ja pujottele neulalla ja langalla pöllön keskikohdasta silmien väliin lyhyitä vetoja (n. 6-8 kpl), älä vielä päättele (jos lankaa on tarpeeksi seuraavaan vaiheeseen).
  • ”Ohjaa” oranssi nokkalanka pöllön nurjan puolen kautta kohti jalkojen/kynsien paikkaa ja kiinnitä pöllö kämmekkääseen parilla neulanvedolla (vasemmalta ja oikealta).
  • Kiinnitä pöllö otsastaan parilla neulanvedolla kämmekkääseen.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *