Hae
Jonnan koukkuja

Virkkaa naperolle hauskat Halloween-kämmekkäät

Nämä hauskat ja sopivan pelottavat Halloween-kämmekkäät voi yhdistää vaikka osaksi lapsen Halloween-asua (jos siis sellainen on tai kyseistä juhlantapaista viettää…). Suurimmaksi osaksi virkatut (ja osittain neulotut) kämmekkäät ovat nopea käsityö, joka valmistuu yhdessä illassa. 😊

Halloween-kämmekkäät (n. 4-6 vuotiaalle)

  • Lankoja (ei kummoisia määriä): oranssia, mustaa ja valkoista
  • Virkkuukoukku 3 ½ + puikot 4 mm

lyhenteet

s = silmukka

kjs = ketjusilmukka

ks = kiinteä silmukka

½ p = puolipylväs

p = pylväs

ps = piilosilmukka

o = oikein silmukka

n = nurin silmukka

krs = kerros

Ohjeet

  1. Ensin virkataan kummituksen pyöreä pää valkoisella: virkkaa lenkkiin 12 ½ p, sulje ps:lla ja kiristä aloitusnaru niin ettei keskelle jää reikää.
  2. Virkkaa jokaiseen s:aan 2 ½ p:stä. Virkkaa seuraavaan kerrokseen vielä jokaiseen s:aan 1 ks.
  3. Silmät: virkkaa mustalla lenkkiin 12 ks:aa, sulje ps:lla ja kiristä aloitusnaru niin ettei keskelle jää reikää. Virkkaa vielä toinen ja kiinnitä neulalla ja langalla kuvanmukaisesti.
  4. Nenä ja suu: ota mustaa lankaa ja pujottele neulan avulla kuvanmukaisesti, päättele taakse.
tilkku, johon pää kiinnitetään:
  1. Virkkaa mustalla 6 kjs, yhdistä ps:lla renkaaksi. Virkkaa renkaaseen seuraavasti: 3 kjs ( = 1 p ) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs.
  2. Seuraava kerros mustalla: jokaiseen s:aan 1 p, kulmakohtiin 2 p + 2 kjs + 2 p.
  3. Vaihda oranssi väri ja toista edellinen kerros.
  4. Virkkaa vielä oranssilla kerros ks:ta tilkun ympäri.
  5. Kiinnitä kummituksen pää tilkun keskelle neulalla ja valkoisella langalla.
  6. Kiinnitä kaksi tilkkua yhteen nurjalta puolelta (huomioi, että kummituspuoli tulee kämmenselän puolelle). Neulo toinen reuna kokonaan kiinni, toisen kohdalla jätä peukaloa varten aukko.
  7. Virkkaa peukaloaukon ympäri 2 krs:ta ks:ta + 1 krs ps:ta.
Kämmekkäiden ranne- ja sormiosat:
  1.  Voit valita haluamasi värit tai tehdä kuten kuvassa: poimi ensin virkkuukoukun ja langan avulla ranneosan silmukat (4 puikkoa, 8 s:aa / puikko, yhteensä 32 s:aa). Neulo vielä samalla oranssilla langalla s:at takaosastaan puikoille.
  2. Vaihda väri ja aloita helmineule (joka toinen o, joka toinen n): ensimmäiset 3 krs:ta helmineuletta valkoisella siten, että aloitat oikealla silmukalla. Seuraavat 3 krs:ta mustalla värillä helmineuletta siten, että aloitat nurjalla silmukalla. Viimeiset 3 krs:ta oranssilla värillä siten, että aloitat oikealla silmukalla. Tee lopuksi joustava päättely eli neulo 2 o, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Neulo 1 o, siirrä molemmat silmukat oikealta vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Toista näin loppuun saakka, päättele.
  3. Sormiosat: sama ohje kuin ranneosassakin (helmineuletta, 3 eri väriä), mutta 2 kerrosta aina samaa väriä, sitten vaihto + aloitus nurjalla s:lla + lopuksi taas värinvaihto ja aloitus oikealla s:lla. Päättely samoin kuin ranneosassa.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *