Hae
Jonnan koukkuja

Iso auringonkukkalaukku

Olen todennut, että auringonkukkatilkut ovat käytännössä yhtä monikäyttöisiä kuin isoäidinneliöt! 😊 Ei ole virkkaustyötä, johon auringonkukkatilkku ei sopisi. Tällä kertaa kyse oli osittain tilaustyöstä, osittain myös siitä etten ollut aiemmin virkannut isoa auringonkukkalaukkua. No nyt sellainen löytyy ”referensseistä” ja tässä siihen ohjeet! 😊

 

Tarvitset:

  • Keltaista lankaa (Novita 7 veljestä) n. 150 g
  • Valkoista lankaa (House Sulo) n. 200 g
  • Tumman ruskeaa lankaa (Novita 7 veljestä) alle 50 g
  • Vaalean ruskeaa (Novita 7 veljestä) n. 50 g
  • Virkkuukoukku 3 ½

 

Auringonkukkatilkkujen määrä: 18

Auringonkukkatilkku

1.krs: (Tumman ruskealla) Virkkaa lenkkiin 16 p, sulje ps:lla.

2.krs: Vaihda väri (vaalean ruskea). Virkkaa jokaisen pylvään väliin 2 puolipylvästä siten, että jätät molemmista viimeisen langankierron koukulle ja vedät ne kerralla + sen jälkeen aina 1 kjs.

3.krs: Vaihda väri keltaiseen. Virkkaa jokaiseen kjs-välikköön seuraavasti: 3 pitkää pylvästä siten, että jätät jokaisesta viimeisen silmukan vetämättä ja vedät kaikki 3 silmukkaa kerralla. Virkkaa vielä 2 ketjusilmukkaa ja siirry seuraavaan välikköön. Toista vielä 15 kertaa.

4.krs: Vaihda väri valkoiseen. Virkkaa kjs-välikköön 3 pp + 2 kjs + 3 pp (= kulma), seuraavaan kolmeen kjs-välikköön 3 p jokaiseen. Taas kulma: 3 pp + 2 kjs + 3 pp. Vuorottele näitä kahta kerros loppuun niin että tilkussa on lopulta 4 kulmaa.

5.krs: Virkkaa tilkun ympäri kerros ks:ta, kulmiin 1 ks + 1 kjs + 1 ks.

Kun olet virkannut kaikki tilkut, kiinnitä ne toisiinsa joko työn oikealta tai nurjalta puolelta neulalla ja langalla. Mallilaukusta näet tilkkujen kiinnityskohdat.

Pohja

Luo 40 ketjusilmukkaa. Virkkaa takaisinpäin puolipylväitä, 1 jokaiseen. Aloituskohtaan tultaessa virkkaa seuraavasti: ihan ensimmäiseen silmukkaan vielä 1 puolip, sitten 2 kjs, taas siihen ensimmäiseen silmukkaan samaan 3 puolip + 2 kjs ja siirry kjs-pätkän toiselle sivulle (älä siis jatka nurjalle puolelle). Jatka jokaiseen s:aan 1 puolip ja toista toisessakin päädyssä sama kuin aloituspäädyssä. Päätä kerros ps:aan. Jatka samalla ohjeella haluttuun kokoon: päätyihin aina kjs-väliköihin (kulmiin siis) 2 puolip + 2 kjs + 2 puolip. Voit myös vaihtaa pylväisiin jos haluat. Mittaile aina välillä josko pohjakappale olisi oikeankokoinen.

Pohjan kiinnitys tapahtuu nurjalta puolelta piilosilmukoilla. Kiinnitä ensin pienet päädyt kummastakin päädystä, näin saat tasaisemmin kiinnitettyä pohjan kun se tuskin kuitenkaan on ihan täysin samankokoinen laukun reunojen kanssa. 😊

Laukun yläosa

Voit halutessasi virkata laukun yläosaan kerroksia puolipylväillä tai pylväillä. Jatka kerroksia niin kauan kuin haluat.

Hihnat

Luo 120 kjs:n pätkä. Virkkaa takaisinpäin puolipylväitä ja jatka kjs-pätkän toiselle sivulle (älä siis tee nurjalle puolelle). Jatka loppuun saakka puolipylväitä ja alkuun tullessa siirry kiinteillä silmukoilla taas seuraavalle sivulle (johon äsken virkkasit puolipylväitä) ja jatka vielä 1 rivi puolipylväitä. Virkkaa lopuksi tämän suorakulmion muotoisen hihnan ympäri kiinteitä silmukoita. Ja sitten vielä toinen samanlainen hihna…

Hihnojen kiinnitys

Kiinnitä langalla ja neulalla työn nurjalle puolelle (voit katsoa mallikuvista mihin kohtaan kiinnitetty 😊).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *