Hae
Jonnan koukkuja

Toiset auringonkukkasukat

Tein tässä taannoin yhden version auringonkukkasukista ja tämä on nyt sitten se toinen. 😊 Eroa edelliseen hieman erilainen kukka ja tässä ei käytetä vihreää väriä. Merkittäviä eroja siis! 😊

Ohje menee ”samalla sapluunalla” kuin edellinenkin, ainoastaan tilkku on hieman erilainen. Julkaisen tähän postaukseen kuitenkin koko ohjeen niin ei tarvitse sitten hyppiä postauksien välillä. 😊

Auringonkukkavillasukat

  • Langan menekki: mallisukissa 4 eri väriä, lankaa menee yhteensä varren pituudesta riippuen noin 200 g
  • Virkkuukoukku 3 ½ + puikot 5-6 mm (valkoinen House Sulo lanka on todella paksua)
  • Mallisukan koko noin 39-41

 

Virkataan ensin yhtä sukkaa varten 2 kpl auringonkukkaneliöitä. Tilkun koko muodostuu sen mukaan minkä kokoinen pohje on. Kerrosten määrä siis kannattaa mittauttaa aina jalan kanssa 😊. Kaksi tilkkua yhdistettynä pitäisi mennä jalan ympäri pohkeen kohdalta.

*Värinvaihdot voit tehdä mielesi mukaan tai katsoa mallia kuvasta. 😊

 

Auringonkukkatilkku

1.krs: (Tumman ruskealla) Virkkaa lenkkiin 16 p, sulje ps:lla.

2.krs: Vaihda väri (vaalean ruskea). Virkkaa jokaisen pylvään väliin 2 puolipylvästä siten, että jätät molemmista viimeisen langankierron koukulle ja vedät ne kerralla + sen jälkeen aina 1 kjs.

3.krs: Vaihda väri keltaiseen. Virkkaa jokaiseen kjs-välikköön seuraavasti: 3 pitkää pylvästä siten, että jätät jokaisesta viimeisen silmukan vetämättä ja vedät kaikki 3 silmukkaa kerralla. Virkkaa vielä 2 ketjusilmukkaa ja siirry seuraavaan välikköön. Toista vielä 15 kertaa.

4.krs: Vaihda väri valkoiseen. Virkkaa kjs-välikköön 3 pp + 2 kjs + 3 pp (= kulma), seuraavaan kolmeen kjs-välikköön 3 p jokaiseen. Taas kulma: 3 pp + 2 kjs + 3 pp. Vuorottele näitä kahta kerros loppuun niin että tilkussa on lopulta 4 kulmaa.

5.krs: Virkkaa tilkun ympäri kerros ks:ta (tai puolipylväitä), kulmiin 1 ks + 1 kjs + 1 ks.

< Tarkastele oman tilkkusi kokoa (ja jalan/pohkeen ympärysmittaa) kuinka ison tilkun tarvitset. Virkkaa tarvittaessa lisää kerroksia!> 😊

  • Kun tilkkuja on 2 valmiina, yhdistä ne kahdelta sivulta langalla ja neulalla tai piilosilmukoilla. Virkkaa sen jälkeen ylä- ja ala-aukkojen suulle kerrokset ks:ta vielä samalla värillä (tässä valkoinen).
  • Jatketaan yläosalla: poimi virkkuukoukun avulla työn reunasta 44 silmukkaa – jos ei ihan tule tasan niin joku 4:lle jaollinen määrä. Jaa neljälle puikolle / pyöröpuikoille.
  • Neulo muutama kerros aina oikeaa neuletta ja vaihtele värejä kuten mallisukissa – tai vaihda värit mielesi mukaan. Aloita sitten joustinneule: tässä 2 o, 2 n. Päättele kun pituus on sopiva.
  • Siirrytään alaosaan. Nyt aloitetaan kantatilkku. Sen verran opastan tässä kohtaa, että mikäli haluat, että auringonkukka näkyy etupuolella kokonaisuudessaan (eikä sauma mene siis keskeltä edessä) niin muistathan luoda kantatilkun niin, että 1. ja 4. puikon vaihtumiskohta tulee työn taakse keskelle (eli tilkkukohdan keskelle).
  • Muutoin itse olen tästä eteenpäin tehnyt Novitan sukkaohjeella, joka on paras 😊. Tässä linkki siihen.
  • Sitten vielä se toinen samanlainen sukka … 😊

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.