Hae
Jonnan koukkuja
Kaupallinen yhteistyö

Isoäidinneliösäärystimet

Kaupallinen yhteistyö: Talisa Design

*Kaupallinen yhteistyö Talisa Design

*Postauksen lopussa lokakuun (31.10.2022) loppuun asti voimassa oleva tilaajan etu 😊

Olen viime aikoina nähnyt paljon käsityöihmisiä koukkuineen ja puikkoineen, siis ihan ihmisten ilmoilla. Onko sitten niin, että tämä käsitöiden teko on tuotu enemmän esille – vai olenko minä vaan viettänyt viime aikoina paljon aikaa odotushuoneissa… Mene ja tiedä. 😊

Ajatuksena se, että napataan kotoa mukaan keskeneräinen käsityö, voi olla vähän ”no emmä nyt viitteis” -osastoa. Sen ei tarvitse olla hankalaa, varsinkin kun esittelen teille ihanan Talisa Designin projektipussukan! 😊 Aivan! Ehkä joillekin muillekin täysin uusi konsepti ja verkkokauppa.

Projektipussukka on liikkuvan käsityöihmisen unelma! 😊

Projektipussukka on siis kankainen keskeneräisten käsitöiden paras kaveri. 😊Sinne mahtuu – no tietenkin se keskeneräinen käsityö – paljon erikokoisia koukkuja ja puikkoja, muistiinpanovihko, lankoja… Mitä vaan! 😊 Pussukan voi näppärästi asetella viereen, vaikka lattialle (jos raaskii) tai siihen missä istut. Lankakerä käyttäytyy nätisti, koska se jää pyörimään pussukan sisään ja sinä voit keskittyä neulomiseen tai virkkaamiseen (tai mitä nyt ikinä onkaan kesken 😊 ). Näin voit käyttää kaikenlaisen odotteluajan hyödyksi ja käsityöt valmistuvat kuin itsekseen. Kun on aika pitää breikki, suljet pussukan tiiviisti vetoketjulla ja homma jatkuu kun jatkuu. 😊

Talisa Designin takaa löytyy jyväskyläläinen tekstiiliartesaani, joka tekee sisustus- ja käyttötekstiilejä kankaanpainoa tekniikkana käyttäen. Ihanissa kuoseissa seikkailevat useimmiten kissat ja marsut. Mainitsemisen arvoista on myös se, että useissa tuotteissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja. Mahtavaa! 😊

Tänne mahtuu yhtä sun toista! 😊

Projektipussukka-yhteistyötä miettiessäni tulin siihen tulokseen, että ajankohtaankin sopivasti (syksy) voisi olla näppärä virkata säärystimet. Ja kuinkas muuten kuin isoäidinneliöistä. 😊 Pussukka ”nielee” valmistuvat tilkut ja sivutaskuissa voit säilyttää näppärästi koukkua ja vaikka pieniä saksia.

 

Isoäidinneliösäärystimet

 • Langan menekki: 150-200 g, halutusta pituudesta riippuen (muista myös jämälangat! 😊 )
 • Virkkuukoukku 3 ½ – 4 mm
 • Puikot 4-5 mm

 1. Yhteen säärystimeen virkataan 4 kpl isoäidinneliöitä, jotka sitten kiinnitetään toisiinsa neulalla ja langalla (joko oikealta tai nurjalta, ei väliä).
 2. Voit kiinnittää neliöt toisiinsa limittäin ja lomittain, tyyli on vapaa. 😊
 3. Poimi lopuksi langan ja virkkuukoukun avulla silmukat säärystimen yläreunasta ja neulo joustinneuletta niin pitkälle kuin haluat. Tee väliin piristäviä raitoja tai kuvioita.

 

Isoäidinneliön ohje

Luo 6 kjs, yhdistä lenkiksi ps:lla.

1.krs: Virkkaa lenkkiin 3 kjs (=1 p) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs. Yhdistä ps:lla aloitukseen.

2.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Pylvässarjojen väliin aina 1 kjs.

3.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Edellisen kerroksen väliköihin aina 3 p ja pylvässarjojen väliin 1 kjs.

 < Kasvata isoäidinneliötä toistamalla edellistä kerrosta niin monta kertaa kunnes koko on sopiva. >

< Mallityössä on tehty 6 kerrosta + 1 kerros mustalla + viimeinen kerros puolipylväitä. >

 

*Säärystimen kokoon vaikuttaa tietysti virkkaamasi neliön koko – jos haluat väljemmät säärystimet, virkkaa isompia neliöitä ja päinvastoin. 😊

*Mallisäärystimet on tehty pohkeeseen, jonka ympärysmitta on noin 33 cm.

Kaupallinen yhteistyö: Talisa Design

6 kommenttia

 1. KristiinaS kirjoitti:

  Talisalla on NIIN kivoja tuotteita. Varsinkin kissa-aiheet. Suosittelen. Tuo musta kissannaama postikorttina oli kiva viime vuonna lähettää kaverille ns. Halloween-korttina.

  • jonnankoukkuja kirjoitti:

   Jep! 🙂 Talisa Designin verkkokaupassa on kyllä aivan ihania tuotteita! 🙂

 2. Yksi kirjoitti:

  Tosi hienot säärystimet.

 3. Tarja-Tuulikki kirjoitti:

  Ihanat säärystimet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *