Hae
Jonnan koukkuja

Virkattu pääsiäiskranssi

Virkattuja kransseja sopii tehdä vaikka kaikkiin vuodenaikoihin ja juhlapyhiin! 😊 Joulukranssiin omanlaisensa visuaalinen ilme, juhannusversioon kesän tuntua – ja tässä tapauksessa pääsiäisen aikaan kaikkia asiaan kuuluvia nimikkeitä! Ja parasta, tätä voi soveltaa aivan oman mielen mukaan. Voit päällystää koko kranssin vaikka kukkasilla – tai virkata yhteen ”nurkkaan” pupun ja toiseen pääsiäismunan – lopputulos toimii! 😊

Tähän voi käyttää minkälaista kranssia vaan, jonka voi päällystää virkkaamalla. Itseltäni ei juuri nyt löytynyt tyhjää valkoista styrox-kranssia, mutta sen sijaan ”oksaversio” löytyi. 😊 Eipä mitään, siihenkin voi virkata päällyksen. 😊

 

Tarvitset:

  • Kranssi (styrox tai mikä vaan)
  • Pääsiäisen värisiä lankoja yhteensä 100-150 g
  • Virkkuukoukku 3 ½
  • Koristehelmiä, munia, nappeja …

 

Kranssi

Kranssin ympäri virkataan suorakulmion muotoinen pala. Voit virkata myös muutamassa osassa ja kiinnittää edelliseen neulalla ja langalla. Tällöin on selvemmin perillä siitä, miten lanka riittää ja miten koko täsmää. 😊 Luo aluksi kjs-pätkä, joka menee kranssin ympäri. Mallikranssissa se on 15 kjs (tehty kaksinkertaisella langalla). Virkkaa tasona edestakaisin (pylväitä, puolipylväitä, kiinteitä silmukoita, mitä vaan). Kun kappale on kranssin mittainen, neulo sauma takapuolelta umpeen langalla.

Koristemunat

Näissä on käytetty valmiita koristemunia (lienevät tarkoitettu esim. virpomisoksien koristeiksi) ja ne ovat kooltaan noin 3 x 5 cm. Tämä ohje on siis tuon kokoiselle koristemunalle. Virkkaa lenkkiin 8 ks, yhdistä ps:lla renkaaksi. Virkkaa yhden kerroksen ajan jokaiseen s:aan 2 ks. Virkkaa jokaiseen s:aan 1 ks muutaman kerroksen ajan. Sovita koristemunaa ja kavenna tarvittaessa virkkaamalla sieltä täältä silmukoita yhteen. Kun tulet loppupäätä kohti, kavenna enemmän, esim. joka toinen. Pujottele loppulanka kärjestä sieltä täältä ja päättele.

Koristekukkanen

  1. Virkkaa lenkkiin 11 puolipylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla.
  2. *Virkkaa 3 kjs ( = 1 p ) ja samaan silmukkaan 3 p ja taas 3 kjs. Päätä kukan terälehti tekemällä piilosilmukka vielä samaan aloitussilmukkaan.*
  3. Hyppää yli seuraava silmukka piilosilmukalla ja sitä seuraavaan toista *_*.
  4. Jatka kunnes terälehtiä on 5 kpl.
  5. Kiinnitä lopuksi (halutessasi) koristenappi ja kukka kiinni kranssiin.

Koristepupu

  1. krs: virkkaa lenkkiin 7 puolipylvästä. Kiristä aloitusnarusta keskireikä umpeen.
  2. krs: virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 puolipylvästä (yht. 14 s).
  3. krs: virkkaa joka toiseen silmukkaan 2 puolipylvästä (yht. 21 s).

4.-7. krs:t virkkaa jokaiseen silmukkaan puolipylväs.

  1. krs: kavenna joka viides silmukka pois, muutoin jokaiseen silmukkaan puolipylväs.
  2. krs: virkkaa jokaiseen silmukkaan puolipylväs.

 

Voit tässä kohtaa leikata saksilla päättelylangan pätkän ja jättää (n. 20 cm) langan odottamaan. Kiinnitä seuraavaksi silmät ja kuono (koristehelmet).

Korvat: Luo (eri värillä) 11 kjs, virkkaa takaisinpäin jokaiseen silmukkaan 1 ks.

Vaihda väri ja virkkaa toisesta päästä aloittaen 3 ks, 3 puolip ja loppuun asti p:tä. Päätyyn samaan silmukkaan 3-5 pylvästä ja takaisinpäin käänteisesti eli pylväitä, puolipylväitä ja kiinteitä silmukoita. Tee toinen korva samalla tavalla.

Laita tässä kohtaa täyte sisään (langanpätkiä, vanua, jämälankanysäkeriä…).

Aseta korvat oikeille kohdilleen ja ompele päättelylangalla pupu umpeen niin että korvat kiinnittyvät samalla.

Ja sitten tyypit ja koristeet kranssiin kiinni. ? Voit lopuksi virkata vielä haluamasi pituisen kiinnitysnarun, esim. 25 kjs, ja pujottele se kranssin yläosasta kiinni.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *