Hae
Jonnan koukkuja

Isoäidin kolmiohuivi

Tämän helpommaksi huivin virkkaaminen tuskin menee – ja kokoa voit kasvattaa juuri sen kokoiseksi kuin haluat! 😊 Isoäidin kolmiohuivi näyttää mielenkiintoiselta myös jämälangoilla, siitä kuva postauksen lopussa. 😊

Huivin nimike on sikäli osuva, että kyse on isoäidinneliövirkkaustekniikasta, mutta ei niistä neliöistä. Siksi nimessäkään ei voi puhua neliöistä. Solmin lopuksi tupsut vielä kuhunkin huivin kärkeen.

Lankoina käytin Dropsin Air Alpakkavillamix -lankoja. Siis aivan uskomattoman pehmeää lankaa ja helppoa työstää, isommallakin virkkuukoukulla. Tämä huivi on virkattu koukulla 6 mm. Huivista tuli tosi ilmava, mutta lämmin – ja tosiaan pehmeä! Eikä siltikään kutise ihoa vasten.

Mikäli haluaisit hapsuja tehdä koko huivin sivuille, kannattaa varata siihen oma keränsä. 😊 2 x 50 g tätä lankaa riittää tämän kokoiseen huiviin: pisin sivu n. 95 cm, lyhyet sivut n. 70 cm

Ja se vielä piti kertoa, etten ole huivin alkuperäisidean keksijä. Näitä löytyy kyllä netistä! 😊

Tarvitset:

  • Drops Air Alpakkavillamix -lankoja 2 x 50 g (65 % alpaca/28 % polyamide/7 % wool/ 150 m)
  • Virkkuukoukku 4-6 mm (molemmilla kokeiltu ja toimii 😊)

 

Kaaviopiirrokseni huivista. Koostuu siis ketjusilmukoista ja pylväistä. Ei ole vaikea. 😊

 

Ohje

Virkkaa lenkkiin 3 kjs 2 p + 2 kjs + 3 p. Käännä työ. Kiristä lenkki tiukaksi.

*Virkkaa edellisen kerroksen viimeiseen pylvääseen 3 kjs + 2 p, 1 kjs, keskustan kjs-välikköön uudelleen 3 p + 2 kjs + 3 p, 1 kjs, 3 p kerroksen viimeiseen pylvääseen. Käännä työ.*

Toista *_* kunnes huivi on haluamasi kokoinen. Työ kasvaa aina kuudella uudella pylväällä / uusi kerros (edelliseen kerroksen verrattuna).

Lopuksi voit solmia hauskat tupsut jokaiseen kulmaan. Leikkaa saksilla langasta n. 20 cm pituisia pätkiä 12 kpl, pujota kulmasta ja taita lankanippu kahtia, leikkaa vielä yksi langanpätkä ja solmi sopivasta kohtaa. Päättele solmimislanka neulalla tupsun sisälle.

Isoäidin kolmiohuivi onnistuu loistavasti myös jämälangoista! 😊

 

Psst… Mikäli isoäidinneliöistä virkattu huivi ⇓ ⇓ ⇓ kiinnostaa, sellaisen ohjeen löydät täältä. 😊

2 kommenttia

  1. MindeN kirjoitti:

    Hei tää oli hyvä ohje, kiitos!

    Olen viimeksi virkannut ehkä 15v sitten koulun kässätunneilla ja siitä huolimatta onnistuin mielestäni ihan kohtuullisesti tämän kanssa. Tein toki ensin muutaman isoäidin neliön harjoituksena, ja kerran jouduin purkamaan alkuun saakka.

    Se mikä kuitenkin meni hieman pieleen on tuo pitkä sivu josta uudet kierrokset alkaa. Siitä tuli hieman aaltoileva eikä todellakaan suora. Mikähän voisi tähän vaikuttaa?

    • jonnankoukkuja kirjoitti:

      Kiva jos koit ohjeen helpoksi ja hyödylliseksi! 🙂 Empä osaa ihan suoralta kädeltä sanoa miksi pitkä sivu voisi ”aaltoilla” … Olisiko käsiala ehkä väljähkö tai liian iso koukku/lanka?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *