Hae
Jonnan koukkuja

Neulotut makkarasäärystimet

 

Makkarasäärystimet – nimi voisi olla kauniimpikin, mutta muodoiltaan nämä säärystimet nyt vaan muistuttavat makkaroita… 😊 Toinen nimitys voisi olla ”junasäärystimet” (kuten junasukat), mutta ehkä liian outo ja hämäävä?

Nämä neulotut makkarasäärystimet valmistuvat parissa illassa ja lankojen värit voit valita mielesi mukaan – huomioiden myös jämälankakerät, koska ei näihin nyt niin paljoa lankaa mene.

Itse päätin neuloa vielä kokeilun vuoksi kantapohja-aukon / jalkaterän päällisosan (ns. jooga-sukat). Voit jättää tämän osuuden tekemättä jos haluat.

Säärystimien pituuden voit päättää ihan itse lisäämällä ”makkaroiden” määrää ja/tai joustinneuleosuutta. 😊

Makkarasäärystimet

  • Langan menekki: erivärisiä jämälankoja, yhteensä 100 g, säärystimien pituudesta riippuen
  • Pyöröpuikot / puikot 4 mm
  • Koko: mallisäärystimet mahtuvat pohkeen ympärysmitan ollessa 32-35 cm (aika summittaisesti 😊)
  • Värit: jokainen makkara eri värillä, pääväri harmaa ylä- ja alaosissa sekä makkaroiden välissä

 

  • Luo 48 s (voit aloittaa tavallisilla puikoilla ja neuloa sitten suoraan pyöröpuikoille). Aloita joustinneule: 3 o, 3 n. Neulo 9 kerrosta.
  • Jatka vielä harmaalla yksi kerros oikeaa. Aloita makkarakerros (ja värinvaihto): neulo yksi kerros oikein, 5 kerrosta nurin, yksi kerros oikein. Vaihda takaisin harmaa väri ja neulo 5 kerrosta oikein. Vaihda taas makkaran neulomiseen (ja vaihda väri), aloita yksi kerros oikein, 5 kerrosta nurin, yksi kerros oikein.
  • Vuorottele näitä kahta (makkarakerrokset / tavalliset kerrokset + värien vaihdot) niin kauan kunnes säärystin on haluamasi mittainen. Neulo lopuksi vielä 9 kerrosta joustinneuletta (harmaalla). Päättele 22 silmukkaa joustavasti.

 

Kantapohja-aukko / jalkaterän päällisosa

  • Puikoilla on nyt 26 silmukkaa ”joustinneulevalmiudessa”. Neulo ne normaalisti edelleen joustinneuleena ja luo seuraavaksi lisää 16 silmukkaa. Jatka kolmella puikolla (4 mm) joustinneuletta kunnes uutta osaa on tehty 10 kerrosta. Päättele joustavsti. Reunasta tulee siistimpi jos käyt sen vielä läpi harmaalla langalla virkkuukoukulla piilosilmukoin. Älä virkkaa kuitenkaan liian kireästi! 😊

Psst… Muitakin säärystinohjeita löytyy, kuten nämä isoäidinneliösäärystimet 😊.

2 kommenttia

  1. KristiinaS kirjoitti:

    Makkaroiksi noita on ihan ylesisesti sanott, -sukat, -säärystimet,, mitä milloinkin. Tuo kantapäätön sukka on usein nimetty joogasukaksi, joogasäärystin yms., meinaan että jos baletti on hienosteleva sana;)
    Kivat nuo ovat ja makkara on monikäyttöinen, rypyssä tai suorassa. Lämmittääkin paremmin kun on ilmaa välissä.

  2. Jonnan koukkuja kirjoitti:

    Jep, joogasäärystimet on se mikä sopisi ehkä parhaiten! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *