Suppiswokki kasviksilla ja nuudeleilla
Joidenkin mielestä meneillään oleva syksy on aivan huippu sienten osalta – toisaalla taas uutiset kertoo todella surkeasta sienisadosta. Nooh oma mielipiteeni on ehkä jotain siltä väliltä. On nääs joskus (ennen vanhaa 😊) ollut todella satoisia sienisyksyjä; koko ajan saa kykkiä maan tasalla ja poimia minkä kerkee. Sitten taas on ollut näitä ”kolmen tunnin rämpimisen jälkeen kaksi kantarellia korissa” -tyyppisiä kokemuksia. Toki riippuu taas niin monesta asiasta joista voidaan kättä vääntää …
Sienimetsässä tuli käytyä, kohtalainen saalis suppilovahveroita ja muutama kantarelli – tuloksena suppilovahverowokkia kasviksilla ja nuudeleilla höystettynä. 😊
Suppiswokki
- 1 pss wokkivihanneksia
- 2 dl sieniä (suppilovahveroita, kantarelleja…)
- 1 pss nuudeleita
- 2 tl wokkimaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
Heitä sienet pannulle ilman rasvaa ja pyörittele kunnes neste on haihtunut. Nosta sienet hetkeksi sivuun ja kypsennä vihanneksia noin 7 minuuttia. Tällä välin voit valmistella nuudelit eli keitä vedenkeittimessä vettä ja kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle. Kun vihannekset alkavat olla kypsiä, heitä sekaan sienet, (valutetut) nuudelit ja mausteet. Pyörittele noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.