Hae
Jonnan koukkuja

Suppiswokki kasviksilla ja nuudeleilla

Joidenkin mielestä meneillään oleva syksy on aivan huippu sienten osalta – toisaalla taas uutiset kertoo todella surkeasta sienisadosta. Nooh oma mielipiteeni on ehkä jotain siltä väliltä. On nääs joskus (ennen vanhaa 😊) ollut todella satoisia sienisyksyjä; koko ajan saa kykkiä maan tasalla ja poimia minkä kerkee. Sitten taas on ollut näitä ”kolmen tunnin rämpimisen jälkeen kaksi kantarellia korissa” -tyyppisiä kokemuksia. Toki riippuu taas niin monesta asiasta joista voidaan kättä vääntää …

Sienimetsässä tuli käytyä, kohtalainen saalis suppilovahveroita ja muutama kantarelli – tuloksena suppilovahverowokkia kasviksilla ja nuudeleilla höystettynä. 😊

Suppiswokki

2-3 annosta
  • 1 pss wokkivihanneksia
  • 2 dl sieniä (suppilovahveroita, kantarelleja…)
  • 1 pss nuudeleita
  • 2 tl wokkimaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta

 

Heitä sienet pannulle ilman rasvaa ja pyörittele kunnes neste on haihtunut. Nosta sienet hetkeksi sivuun ja kypsennä vihanneksia noin 7 minuuttia. Tällä välin voit valmistella nuudelit eli keitä vedenkeittimessä vettä ja kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle. Kun vihannekset alkavat olla kypsiä, heitä sekaan sienet, (valutetut) nuudelit ja mausteet. Pyörittele noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *