Hae
Jonnan koukkuja

Arvostelussa Nutri Ninja blenderi + pari helppoa smoothie-ohjetta

*Sisältää maksamatonta mainontaa/tuotesijoittelua*

Smoothiet ovat olleet ilonamme (joillekin riesana / ärsytyksen kohteena) jo vuosia. Kuka ikinä keksikin, että terveellisiä ruokia ei ole pakko syödä – ne voi nauttia juoden – pointsit sille tyypille! 😊 Itse kuulun juuri siihen porukkaan, että mieluummin nautin hyvänmakuisia aineksia juotavassa kuin syötävässä muodossa. En tiedä lieneekö tässä jotain vääristynyttä ajattelutapaa (tänä päivänä ei ole muita kuin vääriä tapoja tehdä sitä ja tätä…), mutta tällä on menty jo muutamia vuosia. 😊

Mistä kaikki sai alkunsa?

Hankin ensimmäisen blenderini kuutisen vuotta sitten. Siis kyseessä ei oikeastaan ehkä ole blenderi sanan varsinaisessa merkityksessä vaan astetta kevyempi kapistus, smoothie-twister 😊. Joka tapauksessa laite palveli ihan kivasti näihin päiviin saakka – eikä siis mennyt rikki tai mitään – aloin kaivata vaan sellaista laitetta, joka oikeastaan survoo stydimmätkin ainekset atomeiksi. Nääs kun en kestä yhtään niitä sattumia, juotavissa se on vielä pahempi ☹. Vanha sekoitin on ihan fine, jos ainekset ovat luokkaa jogurtti, rahka ja maito. Homma toimii ja muuta ei tarvita 😊. Kun mukaan haluaa heittää vaikka vain banaanin niin ai ai, tuotosta juodessa et oikein tiedä juotko sitä vai syötkö sitä …. Ei siis vanha oikein jaksanut jauhaa kovempaa settiä.

Itse olen vähän tällainen ”helppo mainosten uhri” – jos joku jotain jostain tuotteesta väittää niin ehkä turhan helposti menee ns. läpi meikäläisellä. ”Ai jaa, ihanko oikeasti?” ”Joo mä otan tän.” Suurinpiirtein näin 😊.

Ostoksille mars

Lähdin siis blenderikaupoille. Ensisijaisesti ehkä ”ihan vaan kattelemaan” kuten aina (niin kuin asunto- ja autokaupoillekin mennään 😊). Olin kyllä hieman netistä tutkaillut eri vaihtoehtoja ja silmään pisti jo nimensäkin vuoksi tällainen Nutri Ninja -niminen laite. Vaatimuksina olivat ainakin seuraavat: tarpeeksi vääntöä, helppokäyttöisyys sekä juomat suoraan pulloon, kansi vaan päälle. Ja tämä mainoslause: ”Tehokkaat terät 21000 rpm kierrosnopeudella murskaavat ainesosat niin pieneksi, että elimistön on helpompi ottaa siitä tarvittavat ravinteet ja raaka-aineet. Raikas mehu tai smoothie antaa sinulle lisäpotkua päivään.” Oikeesti?! Se muuten on tässä! 😊 Kassan kautta kotio ja eka smoothie tekeytymään.

Smoothie-koneessakin on tosiaan erilaisia ohjelmia nykyään – mutta asiahan on vaan hyvä. Ainesosat saavat oikeaoppista kyytiä! 😊
Mitä sitten tapahtui?

Edelliseen verrattuna hinta on tietysti korkeampi, käytännössä nelinkertainen, auts ☹. Toisaalta paremmasta kannattaa myös maksaa! Vanha oli toki supersimppeli: asetit pullon laitteeseen paikoilleen väärinpäin, käänsit vasemmalle ja hurrurr (oikeasti todella korvia särkevä ääni). Se on siinä. Tässä Nutri Ninjassa on sitten jo oikein toimintoja ja ohjelmia! 😊 Mutta kaikki siis hyviä, ei mitään turhaa. Tuo laitteen kyljessä komeileva Auto iQ -teknologia tarkoittaa siis sitä, että valmiit ohjelmat ja ainutlaatuinen sekoitustekniikka valmistavat herkulliset ja terveelliset juomat. Itselle jää tehtäväksi siis vain heittää mieltymystensä mukaisia aineksia kippoon ja antaa laitteelle työrauha!

Peruspainikkeet eli start/stop tekevät sen minkä lupaavat. Blend-toiminto sekoittaa ainekset sykäyksittäin tasaiseksi ja koostumukseltaan yhdenmukaiseksi seokseksi. Ajastin tukee tätä hommaa eli periaatteessa voit touhuta jotain muuta sen 45 sekunnin ajan. Itse ehkä seison kuitenkin tiiviisti laitteen vieressä varmuuden vuoksi. Pulse eli sykäystoiminto tarkoittaa, että laite toimii vain nappia painaessa. Helpoin ja kätevin vaihtoehto 😊. Ultra blend on vähän sama kuin pelkkä blend, mutta ohjelmassa on astetta enemmän vääntöä ja se on tarkoitettu muun muassa jäisille ja muuten koville aineksille.

Käytännön kokeilu osoitti, että stydimpikin tavara muuttaa muotonsa juotavaksi. Ai että tätä uutta suutuntumaa ilman sattumia! 😊
Niin no entäpä käytännössä?

Eka kokeilu sisälsi banaanin, rahkaa, proteiinijuomaa ja maitoa. Vanhalla laitteella lopputulos oli juotavaa ja syötävää, Nutri Ninjalla pelkkää juotavaa 😊. Tätä postausta varten kehittelin vähän kovempirakenteista settiä aina jäisiä marjoja myöten. En kyllä hetkeäkään epäillyt ettei uusi ystäväni olisi suoriutunut tehtävästään. Sileää, suussa sulavaa ja herkullista juotavaa. Ainekset ovat atomeina ja meikäläisen suutuntuma kiittää! 😊

Yhteenvetona siis jos ostoslistallasi on tehokas blenderi ja haluat juomat suoraan pulloihin, suosittelen Nutri Ninjaa. Tästä on olemassa satasen edullisempikin versio. Se on piirun verran tehottomampi (mutta silti varmaan riittävä) ja valmiit ohjelmat puuttuvat. Itse pohdin näiden kahden välillä ja päädyin tähän BL480 -versioon ettei sitten tarvitse funtsia josko se toinen olisi ollutkin parempi 😊. Mukaan tulevat siis käyttöohje ja joku smoothie-reseptivihkonen. Itse kokonaisuus on siis kone + terä + 2 pulloa juomakansineen. Rohkeasti laitekaupoille ja smoothieiden tekoon!

Päärynä-mustikka-smoothie

½ banaani
2 päärynää
2 rkl mustikoita
1 dl maitoa (tai muuta nestettä)
Kuori ja paloittele päärynät sekä banaani. Kippaa kaikki aineet blenderiin ja anna sen tehdä loput työt.
Kumman värinen mahtaa olla kumpi ? 😊

Veriappelsiini-mansikka-smoothie

½ banaani
1 veriappelsiini
1 dl sorbettia (tai jäätelöä)
2 rkl mansikoita
Kuori banaani ja veriappelsiini. Kippaa kaikki aineet blenderiin ja anna sen tehdä loput työt.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *