Hae
Jonnan koukkuja

Helppoa ja nopeaa pikkusuolaista: prosciutto-hyrrät

Eli kansankielellä kinkkuhyrrät, kinkkukierteet, kinkkurullat … Rakkaalla pikkusuolaisella on monta nimeä! 😊 Vähän hienostuneempaa lopputuloksesta saa kun lihan osaa näyttelee prosciutto eli italialainen, suolattu ja ilmakuivattu kinkku. Tavallisen tarjousjuuston sijaan voi mukaan raastaa Le Gruyère AOP –nimellä kulkevaa aromikasta kovaa, kypsytettyä juustoa. Sekaan vielä pari silputtua paprikaa ja ripaus yrttimaustetta – ei ihan huono kombinaatio! 😊

Sopii syötäväksi lauantai-illan saunan jälkeen – tai virallisempaan cocktail-tilaisuuteenkin. Toimii myös eväänä missä tahansa syömingeissä: ei sotke eikä tarvitse aterimia. Niin ja ihan varmasti nälkäkin lähtee. 😊

Peruskinkkukierteistä tulee himpun verran hienostuneempia, kun käytät Le Gruyére AOP juustoa ja ilmakuivattua kinkkua. Makukombinaatiokin toimii! 😊
Prosciutto-hyrrät (16 kpl)
  • Iso lehtitaikinalevy
  • 1 pkt Le Gruyère AOP-juustoa (200 g)
  • 1 pkt ilmakuivattua kinkkua (9 siivua)
  • 2 paprikaa
  • Yrttimaustetta
  • 1 muna voiteluun
Kauli taikinasta levy, n. 30 x 40 cm. Silppua paprikat ja raasta juusto. Levitä taikinalevylle tasaisesti kinkkusiivut. Levitä seuraavaksi paprikasilppu ja lähes kaikki juustoraaste. Ripottele päälle yrttimaustetta. Rullaa isoksi rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä n. 2 cm kiekkoja. Asettele uunipellille oikeinpäin, voitele munalla ja ripottele loput juustoraasteet. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
 

 

 
Hyrrät menossa uuniin…

 

… ja uunista tarjolle! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *