Hae
Jonnan koukkuja
Kaupallinen yhteistyö

Virkattu siivousliina on kaunis ja ekologinen vaihtoehto

Kaupallinen yhteistyö: Saaren Taika

*Kaupallinen yhteistyö Saaren Taika

Tiesitkö, että pienilläkin teoilla voit vaikuttaa suuresti? 😊

 1. Vaihda kertakäyttötuotteet kestävämpiin.
 2. Valitse luontoa säästävä korvaava tuote.
 3. Toimi vastuullisesti valinnoissasi.

Pikku asioita, mutta kuitenkin niin isoja.

Salolainen yritys Saaren Taika on tämän aiheen ytimessä. Yritys valmistaa tuotteensa käsin, luonnollisista raaka-aineista. Ne ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia eivätkä rasita ympäristöä. Valikoima kattaa niin kosmetiikka- kuin kodin puhdistustuotteetkin. Voit tutustua lisää Saaren Taika -verkkokaupassa.

Pääsin testaamaan pyykkietikkaa ja siivoussaippuaa. Pyykkietikkaa voi käyttää ihan sellaisenaan pyykinpesussa tai sitten siitä voi tehdä ns. raikastussuihkeen laimentamalla sitä veteen. Siivoussaippua osoittautuikin varsin monipuoliseksi tuotteeksi, sillä se sopii melkein mihin puhdistukseen vaan. Kohteina mainittakoon sauna ja kylppäri, jääkaappi, auto, ikkunat, matot ja kengät.

 

Käyttökokemuksistani pääset lukemaan postauksen loppupuolelta. 😊

 

Aikani pohdiskeltuani päätin, että voisin itsekin tarjota jotain virkattua ja ekologista. Nämä bambulangasta virkatut siivousliinat eivät ole mikään uusi juttu, mutta sitäkin tärkeämpi. Tässä siis muutamia pointteja miksi virkata ekologinen siivousliina bambulangasta:

 • Itsevirkattu siivousliina on yksinkertaisesti kauniimpi kuin mitkään muut 😊
 • Nämä ovat kestäviä ja pestäviä – siivousliinan voit pestä muun pyykin mukana 😊
 • Bambu on materiaalina kestävä, imukykyinen ja luonnostaan antibakteerinen
 • Bambulangan kuidut ovat pyöreitä ja hylkivät näin likaa, lisäksi imukykyisyys vain paranee ajan myötä
 • Kun virkkaat liinan pylväistä, on lopputulos ilmavampi ja se kuivuukin pesun jälkeen nopeammin 😊
 • Virkattu liina valmistuu nopeasti, joten tästä voit ottaa työn alle kivan pienemmän käsityöprojektin
 • Virkkaa samalla useampi liina, jotta voit vaihtaa tarpeen tullen puhtaaseen

 

Siksak-siivousliinan ohje

Langan menekki: yhdestä 50 g lankakerästä tulee 2 liinaa

 • Itse käytin näitä lankoja:
  • Blend Bamboo (50 g / 70 % bambua, 30 % puuvillaa)
  • Pure Alize Bamboo Fine (100 g / 100 % bambua)
 • Virkkuukoukku: 3 ½
 • Valmiin liinan koko: n. 21 x 25 cm

 

Lyhenteet:

Kjs = Ketjusilmukka

P = Pylväs

S = Silmukka

 

*Värinvaihdot voit tehdä oman maun mukaan tai kuten mallissa jokaista väriä aina kaksi kerrosta.

*Muista tehdä lisäys (kaksi pylvästä yhteen silmukkaan) aina alussa sekä lopussa.

*Joka kerroksen alussa kolme ketjusilmukkaa lasketaan yhdeksi pylvääksi.

 1. Luo 40 kjs + 3 kjs ( = 1 p )
 2. Virkkaa takaisinpäin pylväitä seuraavasti:
  1. 5 p, 3:een seuraavaan s:aan 3 p yhteen (= virkkaa 3 pylvästä viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmiiksi, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi), 5 p, seuraavaan silmukkaan 1 p + 1 kjs + 1 p samaan, 5 p, 3 p yhteen, 5 p, seuraavaan samaan 1 p + 1 kjs + 1 p, 5 p, 3 p yhteen, 4 p, viimeiseen s:aan 2 p samaan.
  2. Käännä työ ja toista edellinen kohta. Muista alkuun 3 kjs. Kannattaa jokaista kerrosta edetessä laskea pylväitä ja sitä, että ne virkataan oikeisiin kohtiin.
  3. Päättele lopuksi langat siististi.

Kokemuksia siivoussaippuasta ja pyykkietikasta

Sain testaamista ja tutustumista varten ekologisen siivoussaippuan sekä pyykkietikan. Siivoussaippualle keksin heti oivan testikohteen, nimittäin keittiön tiskipöytä ja pikkuallas olivat pesun tarpeessa. Ehkä annoin niiden tarkoituksella vähän kerätäkin ”matskua” pesua varten! 😊 Testaamani siivoussaippua tuoksuu ihanasti laventelille. Itse tuote on näppärän kokoinen ja siistinmuotoinen palasaippua. Paketin kyljessä neuvotaan, että saippuaa voi käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Itse valitsin kostutetun sienen, johon hankasin kevyesti saippuapalaa. Sitten vaan sienellä lian kimppuun. Tässä kohtaa mainittakoon, että saippuan laventelin tuoksu on todellakin plussaa! Sitä on jotenkin niin tottunut kaikkien siivousaineiden kemiallisiin hajuihin että tällaisen ominaisuuden rekisteröi kyllä heti! 😊

Hetken tiskipöytää hangattuani päätin odotella tovin ja antaa tuotteen vaikuttaa. Tässä vaiheessa eron jo huomasi, vaikka alue oli vielä vaahdon peitossa. Tiskipöytä kiiltää ihan eri tavalla ja lika todellakin on poissa! Vielä loppuviimeistely ja se on siinä, puhdas ja hyväntuoksuinen tiskipöytä (ja keittiö)! 😊

Tiskipöytä ennen ja jälkeen. Siivoussaippua vei liat mennessään ja jätti ihanan tuoksun! 😊

Erinomaisen tuoksun ja puhdistusominaisuuksiensa lisäksi tämä siivoussaippua on hellävarainen käyttäjänsä iholle ja hengitykselle – ja minä jos kuka herkkäihoisena olisin kyllä havainnut (ja tuntenut) heti jos tämä ei pitäisi paikkaansa. Tästä tuotteesta taisi juuri tulla meidän siivousarsenaalin uusin jäsen! 😊

Mikä ihmeen pyykkietikka?

Pyykkietikan suhteen minulla ei oikeastaan ollut mitään ennakkokäsitystä. Tuotteesta sanotaan, että sitä voi käyttää ihan sellaisenaan pyykinpesussa tai sitten siitä voi tehdä raikastussuihkeen laimentamalla sitä veteen. Raikastussuihke sopii käytettäväksi myös silityssuihkeena. Tartuin tähän raikastus -ajatukseen ja keksin heti parikin tunkkaista tekstiiliä, jotka saisivat toimia testauskohteina. Pullon kyljessä kerrotaan miten raikastussuihke valmistetaan. Eli eikun suihkepullo ja tunkkaiset tekstiilit kourassa takapihalle suihkuttelemaan! 😊

Ensimmäisenä vuorossa olivat unisukat. Voisihan ne toki pestäkin, mutta sitten niistä lähtee sellainen pehmeys, joten tähän kohtaan ehkä raikastus voisi toimia? Toinen koetekstiili oli paita, joka oli virunut kaapin perukoilla ties kuinka kauan. Tiedättehän, kun vaatteeseen tulee sellainen tietty haju kun se vaan on kaapissa pitkän aikaa? Suihketta siis molemmille kehiin ja jätin yöksi testauskohteet terassille roikkumaan.

Ja mikä oli lopputulos? Paita tuoksuu kuin se olisi juuri ostettu, mutta ilman sitä mahdollista ”tehdasmaista” tuoksua/hajua. Ihanaa kun vaatetta ei välttämättä tarvitse joka kerta pestä vaan voi vain raikastaa! 😊

Unisukista tuli jotenkin pehmeämmät ja pörheämmät – ja tietysti freesimmän tuoksuiset. Plussaa vielä pyykkietikan riittoisuudesta. Puolen litran pullosta saa aika monet raikastukset suihkuteltua! 😊

Lopuksi voisin sanoa, että ekologiset ja luonnonmukaiset siivous- ja puhdistustuotteet päihittävät ”kemialliset vastustajansa” mennen tullen. Valitsemalla tuotteensa vastuullisesti ei voi muuta kuin voittaa. 😊

Kaupallinen yhteistyö: Saaren Taika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *