Hae
Jonnan koukkuja

Virkattu keväinen kranssi

Tulipa inspiraatio virkata keväinen kranssi 😊. Vaihteeksi sitten tällainen pienikokoisempi kun kaupassa ei ollut niitä 25 cm halkaisijaltaan olevia versioita… Mutta käyhän se näinkin! Ohjetta voi hyvin soveltaa kaiken kokoisiin kransseihin!

 

Tarvitset:

  • Kranssi (styrox tai mikä vaan)
  • Lankoja yhteensä 100-200 g, riippuen kranssin koosta
  • Virkkuukoukku 3 ½
  • Koristehelmiä, nappeja …

 

Kranssi

Kranssin ympäri virkataan suorakulmion muotoinen pala. Voit virkata myös muutamassa osassa ja kiinnittää edelliseen neulalla ja langalla. Tällöin on selvemmin perillä siitä, miten lanka riittää ja miten koko täsmää.

*Tässä kranssissa tein niin, että aina kun tuli värinvaihto, jätin vähän pidemmän langanpätkän. Sitten kun oli aika ommella kranssi kiinni, pystyi käyttämään kunkin värisen raidan lankaa ompeluun😊.

  1. Luo aluksi kjs-pätkä, joka menee kranssin ympäri. Mallikranssissa se on 20 kjs Virkkaa tasona edestakaisin (pylväitä, puolipylväitä, kiinteitä silmukoita, mitä vaan). Kun kappale on kranssin mittainen, neulo sauma takapuolelta umpeen langalla.
  2. Koristeeksi voit virkata kukkia, kukanlehtiä, ampiaisia… 😊

 

Kukka 1 ( = kukat, joissa värikäs nappi keskellä)
    1. Virkkaa lenkkiin 11 puolipylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla.
    2. *Virkkaa 3 kjs ( = 1 p ) ja samaan silmukkaan 3 p ja taas 3 kjs. Päätä kukan terälehti tekemällä piilosilmukka vielä samaan aloitussilmukkaan.*
    3. Hyppää yli seuraava silmukka piilosilmukalla ja sitä seuraavaan toista *_*.
    4. Jatka kunnes terälehtiä on 5 kpl.
    5. Kiinnitä lopuksi (halutessasi) koristenappi ja kukka kiinni kranssiin.

 

Kukka 2 (= puhvikukkaset)
      1. Luo 5 kjs, yhdistä ps:lla renkaaksi.
      2. Virkkaa renkaaseen joko 10 tai 12 ks ( = tulee joko 5 tai 6 terälehteä).
      3. Vaihda väri ja valitse joku ks ja virkkaa siihen uusi ks ja seuraavaan kahteen silmukkaan 1 puhvi siten, että *ensimmäiset 3 langankiertoa ensimmäiseen ks:aan ja loput 3 langankiertoa toiseen ks:aan*, lopuksi 3 kjs.
        1. Puhvisilmukan ohje: virkkaa aluksi 1 kjs, ota koukulle langankierto ja vie koukku aloituslenkin alta ja vedä lanka silmukan läpi. Toista tätä yhteensä 5 tai 6 kertaa kuten *_*.
        2. Päättele lopuksi ps:lla aloituskohtaan.

 

Ampiainen
    1. Virkkaa lenkkiin 10 ks ja jatka virkkaamalla putkilona muutama kerros, vaihda välillä musta lanka. Jätä aloituslankaa sen verran, että voit päätellä aloituskohdan suppuun.
    2. Kiinnitä pienet helmisilmät neulalla ja langalla.
    3. Tuntosarvia varten solmi mustaa lankaa solmuja solmun perään viitisen kappaletta. Tee lopuksi yksi solmu, jossa molemmat langat, siisti langanpäät lopuksi.
    4. Siivet saat kun virkkaat seuraavasti: luo 9 kjs:n pätkä, virkkaa takaisinpäin 2 ks, 3 puolip, 4 p – ja samaan aloituskohtaan yhteensä 5-6 p ja käänny ”toista puolta” takaisin, jatka käänteisessä järjestyksessä alkuun saakka. Tee vielä toinen ja kiinnitä pörriäisen selkään.

Kun kaikki koristeet ovat valmiina, sommittele järjestystä ja kiinnitä neulalla ja langalla. Virkkaa lopuksi noin 20 kjs:n pätkä ripustusta varten.

 

Psst…Etsitkö helppoja keväisiä virkkausohjeita? Oletko virkannut jo tuulihyrrän? 😊

↓↓↓

 

2 kommenttia

  1. Pia K kirjoitti:

    Tämä on tosi hauska, vaikka ne mikään virkkaajatyyppi olekaan. Tykkäsin tuosta sun blogin nimestä ja päätin tulla kurkistamaan.

    Ehkä vielä joku päivä kokeilen virkkaustakin! Paperilanka kiinnostaisi, mutta se ei taida olla ihan helpoin aloittaa….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *