Hae
Jonnan koukkuja

Virkattu vyölaukku

Virkattu vyölaukku tuntuu olevan tällä hetkellä todella trendikäs – ja aivan varmasti tulevan kesän hittivirkkaus! 😊 Mikä ihaninta, tämä valmistuu niin nopeasti, että mieli tekee tehdä heti perään toinen, ehkä kolmaskin… 😊

Näitä löytää netistä myös hakusanoilla crossbody bag, crochet fanny bag, crochet bum bag… Ei siis ole oma ideani. Ajattelin aluksi tehdä isoäidinneliöistä, mutta se olisi ollut jotenkin niiiiin ilmeinen … 😊 Siispä sunburst neliöstä, vähän muilla kuin auringonkukan väreillä. 😊

Pari pointtia:

  • Vyölaukkua varten virkataan 4 tilkkua.
  • Voit halutessasi tehdä pussukalle myös sisävuoren – etenkin jos teet jostain väljistä ja ”reikäisistä” tilkuista niin vaarana saattaa olla pikkutavaroiden karkaaminen… Puhelin sen sijaan ei karkaa. 😊
  • Voit virkata olkahihnan/vyölaukkuhihnan tarpeidesi mittaiseksi – tai käyttää valmista säädettävää laukun hihnaa – tai tehdä itse virkattu säädettävä hihna. Huomioi se, käytätkö laukkua olan yli vai vyötäröllä (vai molemmissa)
  • Voit ommella suuaukkoon vetoketjun tai tehdä jonkun oman kiinnitysmekanismin vaikka napeilla. 😊

Vyölaukkuun virkataan siis 4 samankokoista neliötilkkua, jotka sitten taitellaan mallikuvan mukaisesti niin, että lopputuloksena on vyölaukku. Lopuksi kiinnitetään hihna (joko säädettävä tai pysyvänmittainen) ja vetoketju.

Virkattu sunburst neliö

1.krs: Virkkaa lenkkiin 16 p, sulje ps:lla.

2.krs: Virkkaa jokaiseen pylvääseen 2 puolipylvästä siten, että jätät molemmista viimeisen langankierron koukulle ja vedät ne kerralla + sen jälkeen aina 1 kjs.

3.krs: Virkkaa jokaiseen kjs-välikköön seuraavasti: 3 pitkää pylvästä siten, että jätät jokaisesta viimeisen silmukan vetämättä ja vedät kaikki silmukat kerralla. Virkkaa vielä 2 ketjusilmukkaa ja siirry seuraavaan välikköön. Toista vielä 15 kertaa.

4.krs: Virkkaa kjs-välikköön 3 pp ja virkkaa kolmeen seuraavaan välikköön kuhunkin 3 p. Virkkaa seuraavaan välikköön 3 pp + 2 kjs + 3 pp. Seuraaviin kolmeen välikköön 3 p. Vuorottele näitä kunnes tilkussa on 4 kulmaa. Päätä aloituskulma virkkaamalla 3 pp + 2 kjs, sulje ps:lla.

5.krs: Virkkaa tilkun ympäri kerros ks:ta, kulmiin 2 ks + 1 kjs + 2 ks.

6.krs: Virkkaa tilkun ympäri kerros puolipylväitä. Kulmiin 1 puolip + 1 kjs + 1 puolip.

7.krs: Toista kuten 6 krs, mutta käytä sitä väriä jolla aiot yhdistää tilkut (tässä musta).

< Virkkaa näitä tilkkuja vielä 3 kpl. >

Yhdistä tilkut toisiinsa kuvan mukaisesti (mustalla) langalla ja neulalla työn oikealta puolelta. Molemmille puolille tulee siis 1 tilkku, jota ei taiteta kahtia ja sivuihin 2 taitettua tilkkua.

Vetoketju ja hihna

Ompele halutessasi suuaukkoon vetoketju. Mallilaukussa on käytetty 18 cm mittaista.

Mikäli haluat ”kiinteän” ei-säädettävän hihnan, virkkaa sen mittainen kjs-pätkä, jonka haluat (eli tuleeko laukku crossbody -tyylisesti vai vyön kohdalle). Kokeile esim kiinnittämällä kjs-pätkän toinen pää silmukkamerkillä vyölaukkuun, sovita laukkua ja mittaile kjs-pätkää. Mallilaukussa hihnan pituus on noin 80 cm. Kiinnitä lopuksi hihna laukkuun.

Ja sitten sen seuraavan kimppuun … Mitä ihania tilkkuja tähän voikaan keksiä! 😊

Psst… Mikäli sunburst neliö on sun juttusi, niin auringonkukkatilkkuhan on sen tunnetuin versio. Siitä lisää tässä postauksessa. 😊

2 kommenttia

  1. Taina kirjoitti:

    Luulenpa löytäneeni ratkaisun käännyn ym pienen mukana pitämiseen pyörätuolia kelaillessa. Ei tule ylimääräistä syliin eikä sivuille jolloin helppo kelata. Valmiita isoäidin tilkkuja löytyi kaapista puoli kassillista kaikissa sateenkaaren väreissä, pitää vain päättä tämän hetken suosikki väri.

    • jonnankoukkuja kirjoitti:

      No niin, kuulostaa kivalta käsityöprojektilta! 🙂 Koukku heilumaan vaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *