Hae
Jonnan koukkuja

Virkattu puhelinpussukka puff-kukkasilla

Täytyy myöntää, että nyt itselläni oli oikeasti tarve puhelinpussukalle. Sellaiselle johon voisi sujauttaa puhelimen, jottei se pyöri laukun pohjalla (ja kerää ylimääräisiä osumia esim avaimista…).

No se on sitten taas ihan toinen juttu miksi päädyin tekemään vähän työläämmän version ( 😊 ) enkä mitään ”pylväskerroksia edestakaisin” -pussukan. Niinpä niin. Noh puff-kukkaset vaan ovat kivoja tehdä ja onhan ne nyt nätin näköisiäkin. 😊 Ompelin vielä helmen jokaisen kukan keskustaan. Tämän pussukan sisuksiin kelpaa luurin sukeltaa! 😊

Tarvitset:

  • Langan menekki: Jämälankanysiä saa hyvin uppoamaan, yhteensä n. 50 g verran
  • Virkkuukoukku: 3 ½
  • Helmiä (jos haluat)

*Voit tehdä kukkien keskustan aina samalla värillä (tässä valkoinen) tai vaihdella oman maun mukaan. 😊

Puff-kukkanen

  1. Virkkaa lenkkiin 12 ks, ennen viimeistä ps:aa vaihda terälehtien väriseen lankaan ja tee 1 kjs, ja sitten vasta päättely ps:lla.
  2. Jatka tällä uudella langalla niin, että teet yhden puff-terälehden kahdelle edellisen kerroksen ks:lle. Yhteen kukkaan tulee 6 terälehteä.

Puff-ohje menee näin: virkkaa aluksi 1 kjs, ota koukulle langankierto ja vie koukku ed. krs:en silmukkakohdan läpi. Nyt koukulla pitäisi olla 3 lankaa. Toista tätä vielä 2 kertaa ja siirry seuraavaan silmukkakohtaan. Toista edelliset vaiheet eli 3 x langankierrot + silmukkakohdan läpipujottelut. Ota vielä lanka koukulle ja vedä kaikkien silmukoiden läpi. Tee lopuksi 3 kjs:aa.

  1. Ompele kukan keskelle helmi jos haluat. 😊
  2. Kiinnitä kukat toisiinsa nurjalta puolelta ohuella langalla, tulee sopivan huomaamaton. 😊
    1. *Vinkki: kukista kannattaa ensin tehdä ”pitkulainen” kappale, joka peittää puhelimen (kun sen laittaa kaksin kerroin) – ja sitten vasta lopuksi ompelet nurjalta puolelta saumat kiinni ja muistat jättää suuaukon avoimeksi. 😊

Psst… Täällä lisää virkattujen pussukoiden ohjeita 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *