Hae
Jonnan koukkuja

HAUKIRULLAT UUNISSA


Pakkasessa noin puolen kilon haukifilee ja jääkaapissa vanhaksi menevä kylmäsavulohi – puhdasta 1+1 matematiikkaa 😊. Toinen vaihtoehto olisi ollut jotkut folionyytit uunissa… Ei varmaan hullumpi sekään, ehkä ensi kerralla 😊.
Haaste tässä oli ehkä hauen fileointi. Se on vähemmän tutumpaa kuin ahvenen vastaava toimenpide. Lähinnä hauen suhteen ruodot ja niiden sijainti on omanlaisensa episodi, mutta kaiketi onnistuin kuitenkin ihan hyvin. 😊
Hauen fileointi on omanlaisensa toimenpide, mutta ihan tehtävissä kyllä. 😊

Haukirullat uunissa (G + L)

  • n. 500 g haukifilettä
  • n. 100 g kylmäsavulohisiivuja
  • Mausteseosta rouhittuna myllystä (seoksessa sekaisin karkeaa merisuolaa ja kalamaustetta)
  • Marinadia (3 rkl ruokaöljyä + ½ tl sitruunamehutiivistettä)
Rullat menossa uuniin. 175 astetta on sopiva kypsymislämpötila.

 

Fileoi hauesta ohuita siivuja kymmenkunta. Tee marinadi esim. kahvikuppiin ja käytä voiteluapuna silikonisutia. Voitele jokainen
haukifileesiivu marinadilla, rouhi mausteseosta ja laita päälle kylmäsavulohifileesiivu. Rullaa kiinni ja kiinnitä cocktailtikulla. Asettele uunipellille ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *