Hae
Jonnan koukkuja

Gluteenittomat pizzapasteijat


Gluteeniton rahkavoitaikina on omanlaisensa operaatio. Helppo valmistaa, mutta haasteellinen käsitellä. Parhaiten toimii sopivalla jauhomäärällä ja kertakäyttöhanskoilla 😊. Mutta onhan se vaivan arvoista; taikinasta tehdyt lopputulokset ovat maukkaita – tekipä sitten makeita tai suolaisia syötäviä.

Tässä siis ohjeet gluteenittomaan rahkavoitaikinaan ja siitä tehtyihin pizzapasteijoihin. 😊

Rahkavoitaikina (G + L)

  • 1 prk maitorahkaa (L)
  •  200 g voita (L)
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahka ja sulatettu voi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut leivinjauhe ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja muotoile suorakaiteen muotoiseksi taikinapalaksi. Asettele kelmuun ja laita jääkaappiin, saa olla vaikka muutamankin tunnin.

Pizzapasteijat (G + L), n. 10 kpl

  • Valmis rahkavoitaikina
  • 1 pss kinkkukuutioita
  • 2 dl juustoraastetta
  • Kirsikkatomaatteja n. 10 kpl
  • Suolaa
  • Pizzamaustetta

 

Kauli taikina ja ajele taikinapyörällä neliöitä. Siivuta tomaatit. Levitä neliöille täytteet ja mausteet. Rullaa kiinni niin, että saumapuoli jää alaspäin. Painele kevyesti pasteijan päädyt kiinni. Voitele munalla ja tee pintaan muutama viilto veitsellä. Voit vielä ripotella päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *