Hae
Jonnan koukkuja

Sadonkorjuukiekot

Nämä sadonkorjuukiekot ovat helppoja ja nopeita valmistaa – ja mikä parasta, ainesosat voi valita omien mieltymysten ja meneillään olevan satokauden mukaan! 😊 Lisäksi ehkä jotain riistaa niin lopputulos on kivan ruokaisa. Tämän kombinaation korostamisen arvoiset raaka-aineet ovat hirvenjauheliha, kesäkurpitsa sekä kevätsipuli. Oman lisänsä tuovat toki punainen paprika sekä klassinen emmental-juustoraaste 😊.

Homma lähtee liikkeelle kasvisten kuutioimisella.

Allergikot huomioiden täytyy valistaa, että nämä kiekot on tavallisesta lehtitaikinasta. Kauppojen pakastealtaista löytyy gluteenittomiakin valmistaikinoita.

Sadonkorjuukiekot (n. 20 kpl)

  • Iso lehtitaikinalevy
  • 200 g hirvenjauhelihaa
  • 1 paprika
  • Nippu kevätsipulia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 150 g emmental-juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1 muna voiteluun

Leikkaa kevätsipuli saksilla pieniksi paloiksi. Kuutioi paprika sekä kesäkurpitsa. Kypsennä hirvenjauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon aiemmat ainesosat ja jatka hetki kypsentämistä. Lisää lopuksi mausteet.

Kun jauhelihan kypsennys on loppusuoralla, heitetään hetkeksi sekaan vielä muut ainesosat sekä mausteet.

Jaa taikina kahteen osaan (helpompi käsitellä). Kauli suorakaiteen muotoisiksi, n. 20 x 35 cm. Levitä päälle täytteet ja juustoraaste. Älä täytä ihan reunoja myöten, on helpompi rullata kiinni. Leikkaa rullasta n. 2 cm paksuisia paloja terävällä veitsellä. Asettele uunipellille ja voitele taikinaosat munalla. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Helppoa pikkusuolaista naposteltavaa. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *