Hae
Jonnan koukkuja

Gluteeniton omenapiirakka parilla twistillä

Onhan näitä omenapiirakkavariaatiota vaikka mitä eikä tämäkään mikään kahdeksas maailmanihme ole. Toisaalta ei nyt ehkä se perinteisinkään omppupiiras 😊. Twisteinä toimivat tällä kertaa piimä ja sitruuna-lime-rahka. Molemmat tuovat kuohkeutta ja sopivaa makua. Tarvitseeko olla sen kummempaa? Lisättäkööt vielä, että tämä piirakka on superhelppo valmistaa.

Kaikki kun aina mainostavat helppoutta niin huvikseni googlasin ”vaikea omenapiirakka”. Tuli aika vähän vastinetta haulle, saati yhtään oikeasti vaikeaa ohjetta. Mistäs sitä tietää – ehkä joku joskus oikeasti haluaa valmistaa piirakkansa vaikeimman kautta? Myönnetään, että omppupiirakan kohdalla hiukan hankala saada nostettua vaikeustasoa. Kun ei niin ei. 😊

Gluteeniton omenapiirakka (vuoallinen)

  • 3 omenaa
  • 1 dl sulaa voita
  • 2 dl piimää
  • ½ prk sitruuna-lime-rahkaa
  • 3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Päälle omenaviipaleita, 1 tl sokeria ja 1 tl kanelia ripoteltuina.

Sekoita esim. blenderin avustuksella 2 pilkottua omenaa, voi, piimä ja rahka. Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan. Sekoita keskenään nestemäiset ja kuivat. Kaada piirakkavuokaan. Lado päälle omenaviipaleita ja ripottele sokeri ja kaneli. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *