Hae
Jonnan koukkuja

Varhaisperunat uunissa

Tämä lienee joillekin jo tuttu tapa valmistaa varhaisperunat, mutta todensinpa asian nyt itsekin 😊. Uudet perunat siis voi aivan hyvin myös kypsentää uunissa – ja niistä tulee varsin hyviä! Vaivannäöstä voi tietysti olla montaa mieltä, mutta jos vaihtelua haluaa (kuten ruoanlaitossa yleensä tapana on 😊) niin tästä ohje talteen ja kokeilemaan!

Lihapullakasvisvuoka valmistuu samalla kertaa uusien pottujen kanssa. 😊

Kaveriksi potuille tein lihapullakasvisvuoan. Simppeliä ja maistuvaa 😊. Huomioithan jälleen mahdolliset allergiatekijät. Potuissa ja niiden mausteissa ei ole mitään gluteenipitoista, mutta esim. lihapullapaketti kannattaa tutkia tarkkaan – tai jos oikein haluaa repäistä niin väsää itse – tietää ainakin ainesosat! 😊

Varhaisperunat uunissa
  • Uusia perunoita (10-20 kpl)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehutiivistettä
  • 2 tl himalajansuolaa
  • 2 tl yrttimaustetta
  • 1 tl rosmariinia
  • Ripaus silputtua tuoretta tilliä
Pese perunat ja halkaise kahtia. Laita perunat kippoon ja kaada päälle kaikki mausteet, sekoita sopivasti. Levitä perunat uunivuokaan, paista 220 asteessa n. 35 minuuttia.
Lihapullakasvisvuoka
  • 5 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pkt lihapullia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta
Kuori ja suikaloi kasvikset. Heitä samaan kippoon lihapullien kanssa. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja sekoita. Levitä uunivuokaan, paista 220 asteessa n. 35 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *