Helpot mustikkapullat kesän kahvipöytään
Tästä on jo aiemminkin ollut juttua, mutta se pakastimen tyhjennys uuden sadon tieltä liittyy tähänkin vahvasti 😊. Varsinkin nyt kun eletään jo heinäkuuta (käytännössä siis kohta on jo syksy ☹) niin tämän kesän marjoja aletaan kohta pakastaa. Olisi siis mitä suurin syy syödä ne vanhat pois sieltä! 😊
Tässä siis helppo ohje mustikkapulliin. Mikäli teet gluteenittomasti niin kannattaa käyttää jotain valmista gluteenitonta pullajauhoseosta ja kohottaa taikina vain kerran jo muotoiltuna.
Mustikkapullat
18 kpl
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 7 dl jauhoja
- 100 g voita
Voiteluun kananmuna
Lisäksi
- 2 dl mustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl tomusokeria
Vaniljakreemi
1. Sekoita kulhossa puolet pussin sisällöstä ja 2 dl maitoa.
2. Vatkaa seosta 1 min käsivispilällä.
3. Anna tekeytyä 20 min jääkaapissa.
4. Sekoita kevyesti ja käytä.
- Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 18 osaan. Pyöritä pikkupullia ja laita leivinpaperille. Kohota hyvin vielä hetken aikaa.
- Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaan.
- Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Annostele kreemiä jokaisen pullan kuoppaan.
- Sekoita mustikat, perunajauhot ja tomusokeri kipossa. Lisää jokaisen pullan kuoppaan kreemin päälle n. 1 rkl mustikoita.
- Voitele pullien reunat munalla, ripottele vähän raesokeria päälle.
- Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
·
·
·
·