Hae
Jonnan koukkuja

Marjaisat murumuffinssit

Käykö teille joskus niin, että kaappiin kertyy paljon tavallisia keksejä, joita kukaan ei oikein tunnun syövän ja ne pyörivät vierasvarana kahvituksesta toiseen? No meillä jostain syystä yksi peltirasia pursuaa niitä. En tiedä mistä johtuu… Ostanko kaupasta vääränlaisia kahvipöydän keksejä vai ovatko pakkauskoot niin suuria, että väkisinkin jää yli (ja paljon) vaikka ihmiset niitä söisivätkin? No joka tapauksessa nämä murumuffinssit eivät ole sellaisia muruleivoksia, joiksi ne yleensä mielletään VAAN näissä tärkeän ainesosan muodostaa keksimuru. 😊

Nyt teet siis näin: kaivat kaapistasi ne pitkään pyörineet keksinjämät ja survot ne jauheeksi, vaikka monitoimikoneella. Sitten vaan yhdistelet ne normaalisti taikinan joukkoon ja osan jätät muffinssien päälle koristeeksi/makua tuomaan. Ja vinkiksi, että jos haluat vähän vaaleampia muffinsseja niin käytä mahdollisuuksien mukaan vaaleita keksejä – itse käytin tummia keksejä.

Näissä on käytetty marjoina mansikoita, mutta voit valita marjat oman makusi/tilanteesi mukaan (mitä pakastimesta löytyy…). Itse sulatin hieman mansikoita ja sitten vedin monitoimikoneen läpi ja sekoitin taikinaan. Mustikat helpompi laittaa sellaisenaan. 😊

Marjaisat murumuffinssit

16 kpl

Muruseos

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl keksimuruja
Taikina
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl keksimuruja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl marjoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vaniljakastiketta

 

Valmista ensin hienoa keksimuruseosta 3,5 dl. Käytä apuna esim. monitoimikonetta. Sekoita 1 dl muruseosta pehmeän voin ja sokerin kanssa. Laita jääkaappiin odottamaan.Yhdistä kulhossa jauhot, loput keksimurut, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon jäiset marjat. Yhdistä toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri ja vaniljakastike (voi korvata maidolla tai piimälläkin). Yhdistä molemmat seokset ja sekoita kevyesti.Käytä muffinssipeltiä jos mahdollista ja sen lisäksi paperisia vuokia. Asettele paperivuoat pellin koloihin. Lusikoi taikinaa 2/3 verran jokaiseen paperivuokaan ja päälle muruseosta. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *