Hae
Jonnan koukkuja

Nyhtöleipä tomaattipestolla

Nykyään on kovin trendikästä nyhtää kaikkea! 😊 Nyhdetään kauraa, possua, kanaa, pullaa, hirveä, nautaa … ja leipää. 😊 Nyhtö -sanan varsinainen merkitys, kiskomalla irrottaminen, on ihan  oiva keino ainakin leivän kohdalla. Eikun nyhtämään! Tämän valmistus kestää 20 minuuttia, ja siinä on mukana paistoaika. Ehkä tämä on uusi lauantai-illan uunilenkki?

Nyhtöleipä

  • 1 leipä (esim pyöreä sekaleipä/maalaisleipä/ranskanleipä…)
  • 1 prk tomaattipestoa (n. 190 g)
  • 1,5 dl juustoraastetta
Leikkaa leipä ikään kuin siivuiksi, mutta älä ihan pohjaa myöten. Tee pinnalle ruudukkomainen kuviointi. Täytä kolot pestolla ja juustoraasteella, kuitenkin suht helläkätisesti, ettei leipä hajoa kappaleiksi tässä kohtaa ?. Kääri folioon, nosta uunipellille tai vuokaan ja paista 200 asteessa ensin 10 minuuttia. Tämän jälkeen avaa folio ja paista vielä 5 minuuttia. Ja sitten nyhtämään sitä leipää! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *