Hae
Jonnan koukkuja

Testissä lettupannu + ruokaisat kala- ja lihatäytteiset letut

*Ei sisällä kaupallista yhteistyötä, vaikka tuotemerkkejä mainitaankin.*

En ole aiemmin omistanut lettupannua. Näin. Nyt se on tunnustettu. 😊 En sen puoleen ole kyllä lettujakaan kauheasti aikaisemmin paistellut – nyt mennään jo rimaa hipoen (”ja oot muka ruokabloggaaja?!”). Ei nyt takerruta pikkuseikkoihin vaan kerron teille näistä kokemuksista tässä ja nyt. 😊

Ensinnäkin lettupannu. Joo sellainen on pitänyt kyllä hankkia jo pidemmän aikaa. Sitten tuli tämmöinen Valion rahkakeräilykampanja: kun ostat Valion maustettuja rahkoja, keräät samalla koodeja, joilla voit lunastaa lahjakortin Heirolin leivontatarvikkeiden verkkokauppaan. Näin minustaKIN tuli (onnellinen😊) lettupannun omistaja! Tästä linkistä voit tutustua itse kyseiseen lettupannuun.

Mitäpä lettupannusta sanoisin? Noh ensituntuma on se, että se on ihanan kevyt! Kun hain sitä paikallisesta Smartpostin luukusta, epäilin onko pahvilaatikossa mitään kun on niin kevyt. Itse olen tottunut kaikenmaailman valurautapatoihin ja painaviin teflon-kasareihin, joita hädin tuskin jaksaa kauaa yhdellä kädellä heilutella. Plussaa siis kevyestä painosta! 😊

Toisekseen tarttumaton pinnoite – need to say more? 😊 Kannattaa silti voidella kupit, mutta erittäin plussaa! 😊

Kolmanneksi juurikin noiden kuppien koko ja muoto – taipuvalla paistinlastalla (ei metallisia!) homma sujuu todella kätevästi.

Mites sitten se lettujen paisto? Kun homman perusjujun tajuaa niin toimivan lettupannun kanssa prosessi on varsin myönteinen kokemus! 😊 Ensitöikseni valmistin tietysti perinteisiä lettuja, mutta tässä jatko-osassa on vuorossa erilaiset täyteletut – siis letut, joiden taikinassa on jo mukana täytteet. Täytetyt letut on sitten asia erikseen…

Eli mikäli haluat hyviä letunpaistokokemuksia, voin listata tähän omat havaintoni:

  • Heirolin lettupannu 😊
  • Peruslettuihin Muumimamman lettujauho 😊
  • Täyteletuilla saat ruokaisamman tuloksen + hyvä keino vähentää ruokahävikkiä 😊

 

Letut kala- tai lihatäytteellä (30-35 pientä)

Taikina on mitoitettu niin, että voit käyttää tähän määrään jompaakumpaa täytettä. Tee toinen satsi perustaikinaa mikäli haluat käyttää molempia täytteitä samalla paistokerralla.

Lettutaikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa (kevyt tai täys)
  • 2 kananmunaa

200 g jauhelihaa / 150 g savulohta

Sekoita ensin jauhot ja maito keskenään. Lisää munat ja sekoita vielä. Jätä taikina tekeytymään n. 15 minuutiksi.

Paista sillä välin jauheliha. Mausta paistamisen loppuvaiheessa jauheliha- ja yrttimausteilla (molempia n. 1 tl). Savulohta ei tarvitse käsitellä erikseen muuta kuin paloittelemalla pienemmäksi.

Yhdistä taikina ja paistettu jauheliha/paloiteltu savulohi. Valmista joko isoja tai pieniä lettuja.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *