Hae
Jonnan koukkuja

Hävikkipizza

Ruokahävikkiä voi torjua myös tekemällä pizzaa – siihen kun voi tunkea lähes mitä vaan! 😊 Jos tuntuu ettei ihan kaikki ainesosat natsaa keskenään samassa pizzassa, tee useampi pikku pizza! Näin syntyy uusia (toivottavasti) kivoja ruokakokeiluja, joita voi tehdä jatkossakin. Ja mikä parasta, ruokaa ei mene roskiin! 😊 Itse tein kaksi pizzaa, joista toisen (pää)täyte on sieniä, toisen jauhelihaa.

 

Pizzapohja (pellillinen tai 2 puolikasta pellillistä)

  • 2 dl vettä
  • ½ pkt hiivaa
  • 5 dl pizzajauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon jauhot. Vaivaa hetken vaikka käsin taikina kimmoisaksi. Jätä kohoamaan vedottomaan paikkaan 1-2 tunniksi.

Kauli tai taputtele taikinasta haluamasi kokoisia pizzoja tai yksi pellillinen. Täytä haluamillasi täytteillä / mitä jääkaapista löytyy. Laita pohjalle tomaattipyree, sen jälkeen järjestys on mielensä mukainen. Tässä juustoraastetta, tomaattisiivuja, oreganoa, jauhelihaa ja toiseen sieniä, taas vähän juustoraastetta, pizzamaustetta ja pari tomaattisiivua. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *