Hae
Jonnan koukkuja

DIY: virkkaa värikäs siksak-kaulahuivi

Syksyn kauniiden ruskavärien innoittama lähdin virkkaamaan tätä siksak-kaulahuivia. Inspiraatiokuvia selaillessa totesin, että siksak-kuviointia ei kauheasti käytetä kaulahuiveissa. Senkin takia pakko ”rikkoa kaava” ja ruveta hommiin! 😊

Valitsin toiseen huiviin kaksi eri pätkävärjättyä lankaa ja niitä aina neljän kerroksen jälkeen vuorotellen ja vaihdellen. Toinen (talvisessa kuvassa) on tilaustyö, mutta samoilla ohjeilla. 😊

Siksak-tekniikoita ja ohjeita on monenlaisia, itse olen suosinut tätä yhtä ja samaa, aina vaan silmukkamääriä muunnellen. Tämä voi aluksi vaikuttaa hankalalta (kuten oikeastaan kaikki käsityöohjeet 😊), mutta kun tajuaa rytmin, silmukoiden määrät ja pääsee vielä varioimaan eri värisillä langoilla niin vaiva kannattaa! 😊

 

 

*Vinkki: lue ensin koko ohje ja aloita vasta sitten.

  • Aloita luomalla ketjusilmukkapätkä, jonka pituus on n. 25 cm / haluamasi kaulahuivin leveys. Tässä siksak-tekniikassa noudatetaan seuraavaa kaavaa: 5 pylvästä, kolmeen seuraavaan silmukkaan 3 pylvästä yhteen (= virkkaa 3 pylvästä viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmiiksi, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi), 5 pylvästä, seuraavaan silmukkaan 1 pylväs + 1 ketjusilmukka+  1 pylväs samaan, 5 pylvästä, 3 pylvästä yhteen, 5 pylvästä, seuraavaan samaan 1 p + 1 ketjusilmukka + 1 pylväs …
  • Noudata tätä ja käännä työ kerroksen lopussa. Voit vaihdella värejä mielesi mukaan. Aloitusketjussa olevien silmukoiden määrä lasketaan edellä mainitun kaavan mukaisesti. Kannattaa siis ketjusilmukkapätkää luodessa laskea koko ajan ”5 silmukkaa, 3 silmukkaa, 5 silmukkaa, 1 silmukka, 5 silmukkaa, 3 silmukkaa, 5 silmukkaa, 1 silmukka jne – ja samaan aikaan mittailla ketjusilmukkapätkän pituutta.
  • Hapsut: leikkaa sopivanmittaisia langanpätkiä ja solmi huivin molempiin päihin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *