Hae
Jonnan koukkuja

DIY: virkkaa helppo joulutähti

Perinteisemmän askartelun sijaan myös virkkaamalla voi valmistaa kaikenlaisia joulukoristeita – ja vieläpä suht helposti! 😊 Nämä joulutähdet voi ripustaa vaikkapa kuusen oksille tai mihin vaan mistä uupuu jouluinen tunnelma. Eli lankakerä toiseen käteen ja virkkuukoukku toiseen – valmista on noin tunnissa! 😊

Virkattu joulutähti

  1. Virkkaa 6 kjs, yhdistä ps:lla lenkiksi.
  2. Virkkaa lenkkiin 3 kjs + 19 p. Yhdistä lopuksi piilosilmukalla.
  3. 1 kjs, 1 ks seuraavaan pylvääseen, jätä välistä 1 p ja virkkaa seuraavaan pylvääseen 3 p, 3 kjs, 3p. *Jätä 1 p välistä ja virkkaa seuraavaan pylvääseen 1 ks, jätä 1 p välistä ja virkkaa seuraavaan pylvääseen 3 p, 3 kjs, 3 p*. Jatka samalla ohjeistuksella kerros loppuun, päätä piilosilmukalla. Tässä kohtaa pitäisi tähden muoto jo hahmottua.
  4. Tee seuraavaan kahteen pylvääseen piilosilmukat. Seuraavaan pylvääseen 3 kjs ja sitä seuraavaan 1 p. Silmukkalenkkiin 3 p, 3 kjs, 3p. *2 p ja jätä välistä seuraavat pylväät ja virkkaa 2 p silmukkalenkkiä edeltäviin pylväisiin. Silmukkalenkkiin 3 p, 3 kjs, 3 p*. Jatka kerros loppuun, päätä piilosilmukalla.
  5. Muutoin sama kuin kohdassa 4, mutta silmukkalenkin jälkeen (3p, 3 kjs, 3p) tuleekin 2 p, 1 pp ja 1 ks. Sitten väliin jäävät silmukat ja taas silmukkalenkistä lukien 4:ään seuraavaan pylvääseen päinvastaisessa järjestyksessä eli ensin 1 ks, 1 pp ja 2 p. Sitten silmukkalenkki 3 p, 3 kjs, 3p. Jatka kerros loppuun.
  6. Virkkaa lopuksi jollain jouluisella värillä reunaan kerros kiinteitä silmukoita.
  7. Yhdistä pieni puupallo ja koristenauha langalla ja neulalla, pujottele sopivan silmukkareiän kautta.

 

OHJE PERUSTUU OSITTAIN JANITAN KÄTÖSISTÄ -BLOGIN VAUVAN UNIRIEPU -OHJEESEEN. 
 

 

 

2 kommenttia

  1. Pipo-otus kirjoitti:

    Kauniita tähtösiä! 🙂

  2. Jonnan koukkuja kirjoitti:

    Kiitokset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *