Gluteenittomat munkkipallot uunissa
En pidä sellaisten leivonnaisten leipomisesta, joiden kypsymistä ei voi koko ajan tarkkailla uunin ikkunan läpi. Ja kyllä, nämä ovat oikeastaan juuri sellaisia. 😊 Mutta jos koet kanssani samaa ärsytystilaa, hätä ei ehkä ole kuitenkaan minkään näköinen – nimittäin kuka on käskenyt käyttää kakkutikkarimuotin päällysosaa? No ohje kai periaatteessa, mutta … Jos nyt ei takerruta pikkuseikkoihin NIIN nämä gluteenittomat munkkipallot voi tehdä myös vain pohjaosaa käyttäen. Ja rohkeimmat tuplaavat taikinan ja käyttävät päällysosaa siinä rinnalla valmistaen 40 munkkipalloa!! 😊
Teknisestihän jos ei käytetä sitä päällysosaa niin aivan pallojahan nämä eivät ole. Tämänkin voi kiertää niin, että uunista tullessaan pallukoita voi vielä vähän muotoilla – anna siis jäähtyä hetki ja helläkätisesti muokkaat mieleiseksesi lopputuloksen! 😊
Mitään ongelmaa ei tietenkään ole jos koet kakkutikkarimuotin kivaksi käyttää sellaisenaan etkä välitä mitä uunissa tapahtuu kunnes munakello soi …
Nämä siis paistetaan uunissa ja kakkutikkarivuoka olisi hyvä olla olemassa. Mikäli tosiaan haluat käyttää vuoan molempia puoliskoja varsinaisen taikinan paistamiseen niin muista tuplata ohjeessa olevat ainemäärät! 😊
Gluteenittomat munkkipallot (20 kpl)
- 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¾ dl maitoa
- ½ dl öljyä
- 1 muna
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä keskenään maito, öljy ja muna. Sekoita lopuksi kaikki tasaiseksi. Pursota taikinaa jokaiseen kakkutikkarimuotin koloon. Paina kansiosa päälle ja paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla päällä olevasta reiästä. Anna jäähtyä vielä hetki muotissaan. Irrota sitten munkkipallot. Voitele kevyesti sulalla rasvalla ja kasta seokseen, jossa sokeria ja kanelia (sokeria ½ dl ja kanelia 1 rkl).
testataan
Suosittelen ??