Hae
Jonnan koukkuja

Virkattu häälaukku

Tämä projekti sai alkunsa todellisesta tarpeesta. 😊 Tarvitsin laukun omiin häihini. 😊 Mutta tarina ei ole ihan niin yksinkertainen… Olin kyllä ostanut kauniin silkkisestä materiaalista tehdyn laukun, jossa oli siis silkkinen ruusumainen muoto ja olemus. Nätti siis ja periaatteessa ihan ok. Käytännössä kyseinen laukku oli oikeastaan liian pieni (nykyajan isolle puhelimelle + muulle survival kit -tyyppisille tavaroille). Ja toisekseen laukun metallihihna tarttui kaikkeen ja repi armotta tullessaan ja mennessään… ☹

Jotenkin havahduin tähän epäkäytännöllisyyteen sitten häitä edeltävänä päivänä (!) kun sovittelin laukkua mekon kaverina. Tätä ennen olin siis vain kokeillut tunkea puhelimen sinne (se tärkein 😊) ja se mahtui pienellä survomisella. Jotenkin ei huvittanut lähteä helteellä etsimään mistään kaupoista uutta laukkua, jonka käyttötarve on muutamia tunteja. Eli pikainen lankatsekkaus omaan kaappiin ja koukku hommiin! 😊

Ruusun inspiroimana ajattelin, että täytyyhän laukkuun se ruusu virkata. Ja kiitokset ohjeesta Lankahelvetti -blogissa. 😊 On helppo ja tulee nätti ruusu. Tästä klikkaamalla pääset ohjeeseen.

Koristelin ruusun vielä pienillä helmillä, jotka siis vain ompelin langalla sinne tänne. Varsinainen laukun pohja syntyi Novita Strömsön ontelotrikoolangalla. Ensin ympyrän ohjeella ja sitten puhvisilmukoilla. Varsinainen ruusu kiinni keskelle. Laukun toinen puoli on tavallinen virkattu ympyrä, koska mielestäni riittää kun toinen puoli on paraatipuoli. 😊

Tarvitset:

Novita Strömsö -ontelotrikoolankaa meni ehkä noin yhden kerän verran eli 150 g. Valkoista lankaa ruusua varten meni alle 50 g. Helmiä oman maun mukaan. Koukulla 3 ½.

Virkatun ympyrän ohje (laukun kumpikin puoli aloitetaan tällä)

1.krs: Virkkaa lenkkiin 10 p.

2.krs: Virkkaa jokaiseen s:aan 2 p.

3.krs: Virkkaa joka toiseen s:aan 2 p.

Tässä kohtaa aloitetaan puhvisilmukat.

Virkkaa joka toiseen s:aan puhvisilmukka eli virkkaa aluksi 1 kjs, ota koukulle langankierto ja vie koukku aloituslenkin alta ja vedä lanka silmukan läpi. Nyt koukulla pitäisi olla 3 lankaa. Toista tätä vielä 4 kertaa. Lanka vedetään yhteensä 5 kertaa samasta kohdasta. Ota lanka vielä koukulle ja vedä kaikkien silmukoiden läpi ja virkkaa lopuksi 3 kjs.

Tämän jälkeen voit virkata kerroksen ks:ta niin, että jokaiseen ”puhvivälikköön” tulee 4 ks. Toista tarvittaessa vielä yksi tällainen kerros (pelkkiä ks:ta).

Virkkaa laukun toinen puoli samalla kaavalla siten, että jätä puhviosuus pois ja kasvata tilkun kokoa pylväskerroksilla – 4.krs: joka kolmanteen 2 p, 5.krs: joka neljänteen 2 p jne, kunnes pyöreät tilkut ovat samankokoiset.

Kiinnitä tässä kohtaa virkattu ruusu puhvipuolen tilkkuun keskelle. Virkkaa sitten molemmat pyöreät tilkut toisiinsa kiinni piilosilmukoilla siten, että jätä pieni aukko laukkuun tulevia tavaroita varten. Hihnaksi riittää haluamasi pituinen kjs-pätkä. Suuaukkoon voi kiinnittää nepparin jos tykkää. Itse kiinnitin vielä valkoisen kangaspalan paraatipuolelle, jotta puhvisilmukoiden väliköistä ei vilku laukun sisältö. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.