Hae
Jonnan koukkuja

Mustikka-keksimuru-muffinssit

Keksimurua voi hyödyntää tosi monissa leivonnaisissa 😊.  Jaa miksi sitten keksimurua? Siksi koska joskus keksit (varsinkin uutuudet) osoittautuvat pettymyksiksi ja siinä niitä sitten on koko paketillinen, jota et halua syödä… Mutta kun ne taikookin osaksi (mitä tahansa) taikinaa, ne yllättäen kelpaavat – eikä tule hävikkiä! 😊

*Nämä muffinssit voit tehdä myös gluteenittomasti; vaihda jauhot gluteenittomiin ja tee keksimurua gluteenittomista kekseistä 😊.

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl keksimuruja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl juoksevaa margariinia / sulaa voita
  • 1 dl maitoa
  • ½ dl jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl jäisiä pakastemustikoita

 

Murskaa keksit ja sekoita muiden kuivien aineiden joukkoon. Yhdistä myös kaikki nestemäiset ainekset keskenään ja sekoita hieman. Yhdistä kuivat aineet nestemäisiin ja kääntele kevyesti joukkoon mustikat. Annostele lusikalla muffinssivuokiin, n. 2/3 täyteen. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

*Voit koristella lopuksi vielä tuoreilla mustikoilla (tai muilla marjoilla/karkeilla jne…). 😊

 

2 kommenttia

  1. anneli kirjoitti:

    ohjeessa on että tulee jogurttia,käyk mikä tahansa jogurtti vaiko ihan maustamatonta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.