Hae
Jonnan koukkuja

3 x helpot Halloween-tarjottavat

Halloween-tarjottavien kriteeri nro 1: olla mahdollisimman ällöttävän näköisiä. 😊 Voisin lisätä toisen kriteerin: mahdollisimman helppoja tehdä. Näissä nakki-/makkaratekeleissä se ainakin toteutuu! Lähtötilanteeseen tarvitset 1 kg:n paketin lehtitaikinaa, prinssinakkeja, tavallisia nakkeja ja pitkulaisia makkaroita. Maku- ja allergiaseikat osaa jokainen huomioida tahoillaan – halutessaan nämä onnistuvat myös gluteenittomasti. 😊

Lisäksi tarvitaan muna voiteluun ja silmiä koristeeksi. Itse nappasin kaupan hyllystä ”valmissilmiä”, mutta taitavimmat kokkailijat värkkäävät toki koristesilmänsä itse. 😊 Kummituksiin leikkelin nakeista pieniä silmiä ja tein niille kolon ensin sukkapuikolla. 😊

Tässä on siis valmistettu kolme erityyppistä nakki-/makkara-halloween-ruokaa:

  • Prinssinakkikummituksia
  • Nakkimuumioita
  • Makkarahämähäkkejä

Kaikkia reseptejä yhdistää nämä: Määrällisesti yhteensä kilosta lehtitaikinaa riittää kaikkiin – riippuu haluatko käyttää nakki-/makkarapaketeista kaikki … Itse käytin nakkipaketista kaikki (10 kpl) ja prinssinakkeja 12 kpl. Yhdessä makkarapaketissa on 4 pitkulaista makkaraa, niistä tulee 4 hämähäkkiä.

Tekeleet voidellaan munalla ennen uuniin laittoa. Kaikki paistetaan uunissa 200 asteessa n. 12-15 minuuttia, kunnes ovat saaneet väriä pintaansa.

Nakkikummitukset kätkevät sisäänsä prinssinakkeja.

Nakkikummitukset: kauli hieman lehtitaikinalevyjä, voit piilottaa nakit joko ympyrän muotoisiin tai neliön muotoisiin taikinapaloihin – kummatkin onnistuu! 😊 Tee haarukalla kummitusten alaosat ”röpelöisiksi”. Paina esim. sukkapuikolla silmät kummituksille, tunge vielä koloihin pienet nakkipalat.

Nakkimuumioiden syönti onnistuu ilman lautasiakin.

 

Nakkimuumiot: ota taikinapyörällä n. sentin levyisiä soiroja taikinalevyistä, pyörittele käsien ja pöydän välissä pitkiksi pötköiksi ja kierrä niitä nakkien ympäri sopivan epämääräisesti. Jätä silmien kohdalle hieman enemmän tilaa.

Makkarahämähäkit tuovat sopivasti eloa halloween-pöytään.

 

Makkarahämppikset: leikkaa makkaroista pitkulaisia siivuja – yksi makkara = 4 siivua. Ota lehtitaikinoista taikinapyörällä poikittaissuunnassa 2-3 sentin soiroja. Asettele makkarat ( = hämähäkin jalat ) taikinan keskelle ja rullaa kiinni.

Uunista tulon jälkeen anna jäähtyä ennen kuin lisäät silmät. Tarjoile vaikkapa erilaisten dipattavien kanssa. 😊

 

Mikäli nakki-/makkara-aiheiset Halloween-jutut eivät nappaa, TÄSSÄ LINKKI MAKEISIIN HALLOWEEN-HERKKUIHIN! 

 

Halloween-herkut voivat olla myös (yltiö)makeita! 😊

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *