Hae
Jonnan koukkuja

Ihana kamala silmätyyny

Taannoin tuli virkattua ”muutamia” tyynyjä (Jonnan koukkuja Tyynykirja 😊 ), joista osa ei kuitenkaan päätynyt kirjaan saakka; tässä yksi sellainen. 😊

Etsiskelin pyöreänmuotoisia tyynyideoita. Tällainen tuli vastaan ja ensimmäinen ajatus; oikeasti?! Asia muhi pari päivää ja alkoikin vaikuttaa siltä, että todellakin virkkaan tämän! Ehkä joidenkin mielestä ällö, uskalias, kamala – minun mielestäni aika hieno – ja erilainen! 😊

Niin ja alkuperäisidea tosiaan ei ole omani, mutta ohje on. Vastaavanlaisia löytyy netistä vaikkapa hakusanoilla crochet eyeball pillow.

Idea on siis virkata silmämuna. Kannattaa valita mahdollisimman muhkea tyyny, jotta silmämuna todella antaisi pyöreämmän vaikutelman. Alkuun virkataan musta keskusta eli silmän mustuainen (mukaan lukien myös pieni valkoinen valoheijaste). Mustuaista ympäröi värikalvo eli silmien väri. Tähän voit makusi mukaan käyttää pätkävärjättyä lankaa sinisenä, vihreänä tai ruskeana. Pätkävärjätty lanka tuo sopivasti eloisuutta muuten niin yksiväriseen kokonaisuuteen. Uloimpana silmän valkoinen kovakalvo – unohtamatta ilkeännäköisiä verisuonia.

Silmätyynyn ohje

  1. Virkkaa lenkkiin mustalla värillä 12 pylvästä, sulje piilosilmukalla.
  2. Lisää seuraavalla kerroksella jokaiseen pylvääseen 2 pylvästä.
  3. Lisää seuraavalla kerroksella joka toiseen pylvääseen 2 pylvästä.
  4. Seuraavalla joka kolmanteen 2 pylvästä, sitten joka neljänteen 2 pylvästä.
  5. Vaihda väri (sininen/vihreä/ruskea) ja jatka samalla kaavalla: joka viidenteen 2 pylvästä, joka kuudenteen 2 pylvästä… Kunnes tällä värillä on tehty 7 kerrosta.
  6. Vaihda valkoinen väri. Jatka vielä kolme kerrosta samalla lisäyskaavalla. Virkkaa vielä yksi kerros valkoisella siten, että jokaiseen silmukkaan tulee 1 pylväs. Virkkaa viimeinen valkoinen kerros pitkiä pylväitä, jokaiseen silmukkaan 1 pitkä pylväs.
  7. Virkkaa ulommainen kerros punaisella puolipylväitä, jokaiseen silmukkaan 1 puolipylväs.
  8. Verisuonet virkataan punaisilla ketjusilmukkapätkillä. Virkkaa eripituisia pätkiä ja neulo samanvärisellä langalla pitkin silmän valkoista osaa mielesi mukaan.
  9. Mustuaisen valkoinen valoheijaste: virkkaa 7 ketjusilmukkaa. Virkkaa takaisinpäin 4 puolipylvästä ja 3 ketjusilmukkaa. Kiinnitä neulomalla valkoisella langalla kuvan mukaiseen kohtaan mustuaiseen.
  10. Virkkaa silmätyynyn toinen puoli halutessasi samalla tavoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *