Hae
Jonnan koukkuja
Kaupallinen yhteistyö

Virkattu keittiöpyyhe Vuonuen Toivo-langasta

Kaupallinen yhteistyö: Lindström ja Vuonue

Sain testattavakseni kotimaisen Toivo-langan, joka on valmistettu poistotekstiileistä. Jotenkin ensimmäinen mielikuva on, että mitenköhän tällainen ”jatkojalostettu” lanka mahtaa toimia… Ja hyvinhän se toimii! 😊 Suomalaisista villalangoistaan ja lähituotannostaan tunnetun Vuonuen lankavalikoimasta löytyy nyt siis myös tämä puuvillainen Toivo-lanka. Tekstiilialan palveluyritys Lindströmin puuvillarullapyyhkeistä valmistettua Toivo-lankaa saa kuudessa eri värissä. Itselleni valikoitui okra, joka on kauniin pehmeä keltainen väri.

Toivo-lanka sopii kaikenlaisiin käsitöihin – niin virkattuihin kuin neulottuihinkin. 😊

Toivo-langalla vain mielikuvitus on rajana

Toivo-lanka soveltuu oikeastaan kaikenlaisiin lankatöihin. Tällä onnistuvat niin vaatteet ja asusteet kuin myös laukut ja kodintekstiilit. Toivo-langan mukana tuli ohje neulottuun keittiöpyyhkeeseen. Ohjeen saat kaupanpäällisenä tilatessasi lankaa Vuonuen verkkokaupassa. Vaikka tämä Kirsikankankukka -keittiöpyyhe näyttää valmiina upealta, päätin virkata omalla ohjeella. 😊

Toivo-lanka tuntuu jo keritessä jämäkältä ja sen takia sopiikin käsitöihin, joissa on hyvä säilyttää muotonsa. Vyyhdissä (100 g) kerrotaan olevan n. 180 metriä lankaa ja sitä tosiaan on! 😊 Langasta ei purkaudu säikeitä virkatessa ja sitä on helppo työstää. Puikoiksi suositellaan 3-4 mm. Itse virkkasin 3 ½ virkkuukoukulla. Jälki on nättiä ja tasaista. 😊

Miten Toivo-lanka käyttäytyy?

Miltä valmis käsityö sitten tuntuu? Keittiöpyyhettä voi venyttää joka suuntaansa ja se todella pysyy muodossaan! Jotkut haperot langat tuppaavat näissä kohdin menettävän jämäkkyyden ja lopputuloksesta tulee epämuodostunut… Toivo-langan kerrotaan myös pehmentyvän ajan kuluessa ja käytön myötä, joten tämä on erittäin hyvä materiaali melkeinpä mihin vaan!

Tätä uuden ajan ekologista Toivo-lankaa voin todellakin suositella käsitöihin. Miten ihanaa olisikaan yhdistää eri värejä ja virkata vaikka kesäinen pöytäliina! Tutustu itse Toivo-langan värivaihtoehtoihin tästä. 😊

 

Virkattu keittiöpyyhe siksak-kuviolla

 

Tarvitset:
 • Toivo-lankaa n. 100 g (pyyhkeen koon ollessa n. 25 x 45 cm)
 • Virkkuukoukku 3 ½

 

Lyhenteet:

Kjs = Ketjusilmukka

P = Pylväs

S = Silmukka

*Muista tehdä lisäys (kaksi pylvästä yhteen silmukkaan) aina alussa sekä lopussa.

*Joka kerroksen alussa kolme ketjusilmukkaa lasketaan yhdeksi pylvääksi.

 

 1. Luo 40 kjs + 3 kjs ( = 1 p )
 2. Virkkaa takaisinpäin pylväitä seuraavasti:
  1. 5 p, 3:een seuraavaan s:aan 3 p yhteen (= virkkaa 3 pylvästä viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmiiksi, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi), 5 p, seuraavaan silmukkaan 1 p + 2 kjs + 1 p samaan, 5 p, 3 p yhteen, 5 p, seuraavaan samaan 1 p + 2 kjs + 1 p, 5 p, 3 p yhteen, 4 p, viimeiseen s:aan 2 p samaan.
  2. Käännä työ ja toista edellinen kohta. Muista alkuun 3 kjs. Kannattaa jokaista kerrosta edetessä laskea pylväitä ja sitä, että ne virkataan oikeisiin kohtiin.
  3. Virkkaa haluamasi pituus (100 g Toivo-lankaa keittiöpyyhkeen koko on noin 25 x 45 cm).
  4. Virkkaa lopuksi kjs-lenkki ripustusta varten (n. 15 kjs:aa).

Psst…. Mikäli ekologinen siivousliina/tiskirätti kiinnostaa, sellainenkin on tullut tehtyä. Siihen voit tutustua tästä linkistä. 😊

Kaupallinen yhteistyö: Lindström ja Vuonue

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *