Helpot gluteenittomat rieskat
Jos rieskaleivän määritelmäksi riittää, että leipä on ohutta ja sitä ei ole nostatettu hiivalla niin tällä mennään! 😊 Tässä ei ole perunaa eikä vehnää, mutta toisaalta hapantuotteena kermaviiliä ja koostumuksen parantamiseksi juustoraastetta ja pari kananmunaa. Suht ohuita uunipellille taputeltuja lätysköjä, tarviiko enempää selostaa? 😊 Ainiin, toki gluteenittomana!
Gluteenittomat rieskat (n. 10 kpl)
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 dl juustoraastetta
- ½ dl öljyä
- 1 prk kermaviiliä
- 2 kananmunaa
Yhdistä kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää öljy, kermaviili ja munat, sekoita nopeasti. Taputtele pyöreitä lätysköjä uunipellille, käytä apuna jauhoja. Voitele munalla, pistele haarukalla ja sihtaa vielä vähän jauhoja päälle. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Tein näitä tänään, aivan taivaallisia <3
Tuli tosi hyviä, kiitos reseptistä!
???
Kiva kun onnistui ja maistui! ??
Hyviä oli, mutta vähän kuivia, kannattaa laittaa vöhemään jauhoja kuin ohjeessa sanotaan:)
Ok, näinkin voi siis tehdä! 🙂
Laitoin 2dl gluteenittomia kauraryynejä ja 2 DL Semper finmixiä
Ja 150 g. Juustoraastetta ja hyviä tuli,jos ei heti syö niin kannatta
Pakastaa heti.
Kuulostaa hyvältä, pitääkin kokeilla! 🙂