Hae
Jonnan koukkuja

Helpot gluteenittomat rieskat

Jos rieskaleivän määritelmäksi riittää, että leipä on ohutta ja sitä ei ole nostatettu hiivalla niin tällä mennään! 😊 Tässä ei ole perunaa eikä vehnää, mutta toisaalta hapantuotteena kermaviiliä ja koostumuksen parantamiseksi juustoraastetta ja pari kananmunaa. Suht ohuita uunipellille taputeltuja lätysköjä, tarviiko enempää selostaa? 😊 Ainiin, toki gluteenittomana!

Gluteenittomat rieskat (n. 10 kpl)
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • ½ dl öljyä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 kananmunaa

Yhdistä kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää öljy, kermaviili ja munat, sekoita nopeasti. Taputtele pyöreitä lätysköjä uunipellille, käytä apuna jauhoja. Voitele munalla, pistele haarukalla ja sihtaa vielä vähän jauhoja päälle. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

8 kommenttia

  1. Life with Satu kirjoitti:

    Tein näitä tänään, aivan taivaallisia <3

  2. Laura kirjoitti:

    Tuli tosi hyviä, kiitos reseptistä!

  3. Jonnan koukkuja kirjoitti:

    Kiva kun onnistui ja maistui! ??

  4. Leipuri kirjoitti:

    Hyviä oli, mutta vähän kuivia, kannattaa laittaa vöhemään jauhoja kuin ohjeessa sanotaan:)

  5. Kurt Malmberg kirjoitti:

    Laitoin 2dl gluteenittomia kauraryynejä ja 2 DL Semper finmixiä
    Ja 150 g. Juustoraastetta ja hyviä tuli,jos ei heti syö niin kannatta
    Pakastaa heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *