Nakkisoppaa ja lämppäreitä
Ihan perinteisesti siis nakkisoppaa ja lämpimiä voileipiä, siinäpä se. Ei ehkä se tavallisin yhdistelmä, mutta ihan toimiva. 😊Leivät voivat olla lähes mitä tahansa vaaleaa leipää, gluteenitonta tai tavallista – mikä kenellekin sopii. Täytteen voi valita ihan millä perusteella vaan: joku jämä jääkaapissa, oli kaupassa tarjouksessa, sopii ruokavalioon … 😊
Nakkikeitto 4-6 annosta (G + L)
- 1 l vettä
- 8 keskikokoista perunaa
- 4 isoa porkkanaa
- paketti nakkeja
- 1 tl suolaa
- 1 tl yrttimaustetta
- 1 kasvisliemikuutio
Laita vesi kiehumaan ja kuori perunat sekä porkkanat. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat – lisää molemmat kiehuvaan veteen. Heitä sekaan tässä kohtaa kasvisliemikuutio.
Ruskista paloitellut nakit kevyesti pannulla ja lisää mukaan kun kasvikset alkavat olla kypsiä. Mausta loppuvaiheessa vielä suolalla ja yrttimausteseoksella.
Lämpimät voileivät
- 6 leipäviipaletta
- 2 kananmunaa
- 2 dl juustoraastetta
- N. 150 g kinkkusuikaleita (tai mitä vaan täytettä)
- 2 tomaattia
- 1 tl oreganoa
Sekoita keskenään juustoraaste ja kevyesti vatkatut munat. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele täyte leipien päälle ja sen jälkeen tomaattiviipaleet. Ripottele oregano ja levitä lopuksi muna-juustoraasteseos. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.