Hae
Jonnan koukkuja

Nakkisoppaa ja lämppäreitä

Ihan perinteisesti siis nakkisoppaa ja lämpimiä voileipiä, siinäpä se. Ei ehkä se tavallisin yhdistelmä, mutta ihan toimiva. 😊Leivät voivat olla lähes mitä tahansa vaaleaa leipää, gluteenitonta tai tavallista – mikä kenellekin sopii. Täytteen voi valita ihan millä perusteella vaan: joku jämä jääkaapissa, oli kaupassa tarjouksessa, sopii ruokavalioon … 😊

Nakkikeitto 4-6 annosta (G + L)

  • 1 l vettä
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 4 isoa porkkanaa
  • paketti nakkeja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta
  • 1 kasvisliemikuutio

Laita vesi kiehumaan ja kuori perunat sekä porkkanat. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat – lisää molemmat kiehuvaan veteen. Heitä sekaan tässä kohtaa kasvisliemikuutio.

Ruskista paloitellut nakit kevyesti pannulla ja lisää mukaan kun kasvikset alkavat olla kypsiä. Mausta loppuvaiheessa vielä suolalla ja yrttimausteseoksella.

Lämpimät voileivät

  • 6 leipäviipaletta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • N. 150 g kinkkusuikaleita (tai mitä vaan täytettä)
  • 2 tomaattia
  • 1 tl oreganoa

Sekoita keskenään juustoraaste ja kevyesti vatkatut munat. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele täyte leipien päälle ja sen jälkeen tomaattiviipaleet. Ripottele oregano ja levitä lopuksi muna-juustoraasteseos. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *