Hae
Jonnan koukkuja

Mansikkapullat

Nämä mansikkapullat (tai 9 pullaa ja yksi pitko 😊) ovat samalla ohjeella ja ajatuksella kuin mustikkapullat. Erotuksen kaikki varmaan tässä kohtaa huomaavat eli mustikoiden tilalle mansikoita. Voit käyttää pakastimen antimia tai tuoreita – lopputulos toimii yhtä varmasti, puhutaan sitten valmistuksesta tai syömisestä. 😊

Mansikkapullat

18 kpl (tai yksi pitko ja 9 pullaa)
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 7 dl jauhoja
  • 100 g voita
Voiteluun kananmuna
Lisäksi
  • 2 dl mansikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl tomusokeria
Vaniljakreemi
1. Sekoita kulhossa puolet pussin sisällöstä ja 2 dl maitoa.
2. Vatkaa seosta 1 min käsivispilällä.
3. Anna tekeytyä 20 min jääkaapissa.
4. Sekoita kevyesti ja käytä.

·        Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

·        Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan   alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

·        Jaa kohonnut taikina 18 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat leivinpaperille kahdelle uunipellille. Kohota hyvin.

·        Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaan.

·        Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Annostele kreemiä jokaisen pullan kuoppaan.

·        Sekoita mansikat, perunajauhot ja tomusokeri kipossa. Lisää jokaisen pullan kuoppaan kreemin päälle pari mansikanpuolikasta.

·        Voitele pullien reunat munalla, ripottele vähän raesokeria päälle.

·        Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Jos haluat tehdä pitkon, käytä puolet taikinasta pulliin ja toinen puoli pitkoon. Muotoile uunipellille suorakaiteen muotoinen pitko, painele pohjaa hieman alemmaksi kuin reunoja. Muuten sama kaava voiteluineen ja täyttöineen ?. Uunissa ehkä 15 minuuttia tuo kypsemmän lopputuloksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *