Omenakakku muropohjalla
Onko tuttua: keittiössä pyörii muropaketteja, joissa on jotain ihme jämiä jäljellä… Kukaan ei syö niitä ja isot pahvipakkaukset vievät paljon tilaa… ☹ Että mitähän asialle voisi tehdä? Noh, muroja voi hyödyntää leivonnassa! 😊 Tämän omenakakun pohjaan on käytetty murskattuja muroja ja voin sanoa, että toimii! En ole oikein ymmärtänyt omenakakun ja omenapiirakan eroa – muuta kuin kypsymisastia. Eli jos haluat tehdä tämän piirakkavuokaan, sekin käy! 😊 Itse tein irtopohjakakkuvuokaan, koska meillä ei tällä hetkellä ole mitään järkeviä piirakkavuokia (on seuraavana hankintalistalla).
*Vinkki: voit tehdä myös gluteenittomasti, vaihda jauhot gluteenittomiin ja tarkista käyttämäsi murot, että ovat gluteenittomia.
Omenakakku muropohjalla
Taikina:
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl jauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 dl murskattuja muroja
Täyte:
- n. 3 dl omenaraastetta / murskaa / kuutioita
- 1 tlk kermaviiliä
- 1 muna
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Vatkaa sula rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa lisää. Yhdistä keskenään jauhot, muromurska ja leivinjauhe. Yhdistä ja sekoita molemmat seokset ja levitä taikina voideltuun piirakka- tai kakkuvuokaan.
Valmista omenaraaste (tai murska / kuutiot) ja levitä pohjan päälle vuokaan. Sekoita muut täytteet (paitsi kaneli) ja kaada omenatäytteen päälle. Ripottele vielä lopuksi kanelia.
Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.