Hae
Jonnan koukkuja

Pannukakku piirakkavuokaan

Miksi pannaria pitäisi aina tehdä se perinteinen uunipellillinen? Toki jos syöjiä riittää niin mikäs siinä 😊. Joskus (tai melkein aina) tilanne ei kuitenkaan ole niin vaan pienempikin määrä riittäisi. Eli tarvitaan vuoka, johon taikina kaadetaan. Paras tähän hommaan on peruspiirakkavuoka. Ja tämä esitelty taikina on juuri sopivan kokoinen 2-3 hengelle pariin syöntikertaan 😊.

Pannukakku piirakkavuokaan

  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl jauhoja (joko tavallisia tai gluteenittomia)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl öljyä

 

  1. Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon puolet maidosta.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää nesteiden joukkoon sekoittaen.
  3. Lisää loput maidot, öljy ja suola sekä sokerit.
  4. Sekoita vielä hetki vispilällä ja anna turvota puolisen tuntia.
  5. Kaada taikina piirakkavuokaan ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

 

 

8 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos, tällaista ohjetta etsikin!

  2. Jonnan koukkuja kirjoitti:

    Ole hyvä! ? Aina ei tarvitse tehdä koko pellillistä! ?

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Hyvää tuli ja kypsää! Jännitin vähän paistamista, kun olen niin monesta ohjeesta lukenut että ei tule kypsää. Tämä paistui kyllä ihan täydellisesti.

  4. Ritva kirjoitti:

    Tosi hyvää kahdelle tai kolmelle.

    • jonnankoukkuja kirjoitti:

      Jep, tätä tulee piirakkavuoassa juuri oikea määrä 🙂 (jos se pellillinen on kuitenkin liikaa…)

  5. Nea kirjoitti:

    Ihan super hyvä ohje, laitan ite 1,5dl vehnäjauhoa ja 1dl kaurahiutaleita, muuten ohjeen mukaan. Ihanan makuista tulee. ❤️

    • jonnankoukkuja kirjoitti:

      Kiva kuulla 🙂 . Toimii varmasti noillakin ainesosilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *