Hae
Jonnan koukkuja

Valmista itse helppo riisisuklaa

Mietitkö kenties sellaisia asioita kuin päiväkodin/kerhon/koulun/yhdistyksen joulumuistamiset? Kyllä vaan, sekin on ajankohtainen asia muun jouluhössötyksen keskellä! 😊 Tässä yksi hyvä idea, jonka toteutus on suht helppo! 😊 Kääri itsetehty riisisuklaa lopuksi vielä patukoina pakettiin ja koristele nätisti – kas vaan, siinä valmis ja nätti muistaminen! 😊

Alkuperäinen idea on Kaakao kermavaahdolla -blogista ja tätä on hieman muokattu siitä.

Riisisuklaa (vuokaan, koko n. 39 x 28 cm)

  • 250 g kookosrasvaa
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 2,5 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl suklaakeksimuruja
  • 9 dl riisimuroja
Koristelu
  • 50 g valkosuklaata
  • 3 joulupiparia

Sulata kookosrasva. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut tomusokeri ja kaakaojauhe. Yhdistä isommassa kulhossa riisimurot, suklaakeksimurut ja kookosrasva-tomusokeri-kaakaojauheseos. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Valmista koristeluseos eli murskaa valkosuklaa ja joulupiparit. Ota vuoka jääkaapista ja ripottele päälle koristeluseos. Laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Halutusta käyttötarkoituksesta riippuen leikkaa vaikkapa noin suklaapatukan kokoisiksi paloiksi, päällystä sellofaanilla ja koristelunauhalla. Liimaa päälle asiaankuuluvia tarroja. 😊

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *