Hae
Jonnan koukkuja

Superhelpot kämmekkäät

Tiedättehän hittipipon? Siinä on ideana virkata pipo todella helpolla ja nopealla tekniikalla. Miksipäs sitä ei soveltaisi kämmekkäisiin? 😊 Eli virkkaa sopivan kokoinen suorakulmio (tai miksei neliökin), ompele lähes kokonaan sauma kiinni – ja se on valmis! Muista jättää peukalolle aukko. 😊 Nämä superhelpot kämmekkäät ovat nimensä veroiset!

Ohje

  • Tässä ei nyt varsinaisesti lasketa silmukoita, joten luo niin pitkä ketjusilmukkapätkä kuin haluat kämmekkäiden pituuden olevan. Käytännössä siis jonkin matkaa ranteesta pikkurillin viimeiseen niveleen (olipas tarkkaa… 😊).
  • Virkkaa tämä kjs-pätkä ensin kiinteillä silmukoilla. Muista aina kerroksen alussa 1 kjs, jotta reuna ei kiristä ja siitä tulee suht suora. 😊
  • Siirrytään työn nurjalle puolelle: virkkaa takaisinpäin puolipylväitä niin, että otat koukulle aina edellisen kerroksen silmukan takakaaren. Virkkaa kerros loppuun.
  • Taas tullaan oikealle puolelle: virkkaa kiinteitä silmukoita niin, että otat koukulle aina edellisen kerroksen silmukan takakaaren. Virkkaa kerros loppuun.
  • Toista näitä kahta kerrosta (oikealla puolella kiinteät silmukat, nurjalla puolella puolipylväät) vuorotellen, kunnes pystyt taittamaan tekeleen kätesi ympäri (tai jos teet jollekin muulle niin hänen kätensä ympäri 😊 ). Älä vielä päättele lankaa.
  • Virkkaa piilosilmukoilla reunaa kiinni ranteesta lähtien, kunnes joudut jättämään peukalolle aukon. Päättele lanka tässä kohtaa ja mittaa tarvittava peukalon aukon koko. Aukkokohdan jälkeen virkkaa piilosilmukoilla loppuosa kiinni.
  • Virkkaa vielä peukaloaukon ympäri kerros piilosilmukoita niin, että otat koukulle silmukan takareunan.

Valmis! 😊

Tästä tulee myös ihanan joustava ja käteen mukautuva. Lisäksi kummatkin kämmekkäät käyvät sekä vasempaan että oikeaan käteen!

Ja vielä bonuksena tuo ihana Novitan Korpi -lanka, joka luo kivoja värivaihteluita! 😊

 

Psst… Lisää ohjeita kämmekkäisiin löydät täältä – tutustu vaikkapa isosta neliöstä tehtyisiin versioihin! 😊

4 kommenttia

  1. Ritva Aaltonen kirjoitti:

    Haluaisin pikku käsityön ohjeita helppoja

  2. Laura kirjoitti:

    Rakastan tätä ohjetta. Mulla aina on vaan yks ongelma, en saa sitä suoraksi sitä tilkkua vaan menee sellaseksi tosi laakeeksi neliöksi. Tai et ne kaks reunaa mrnrr vinoon ylhäältä ja alhaalta.

    • jonnankoukkuja kirjoitti:

      Kiva jos ohje miellyttää – se onkin helppo ja näppärä tapa virkata kämmekkäät! 🙂 Heittäisin arvauksen tuohon tilkun vinous -ongelmaan… Syy saattaa olla silmukkamäärän vaihtelu. Usein kerroksen aloituksessa/lopetuksessa saattaa käydä niin, että unohtuu se eka tai vika silmukka. Yksi keino (joskin tietty työläs) on laskea silmukat aina per kerros. Kokeile tätä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *