Hae
Jonnan koukkuja

Virkkaa ja neulo pirteät auringonkukkakämmekkäät

Näihin aikoihin kukkivat auringonkukat saavat aikaan sen, että tekee vaan mieli virkata auringonkukkia peittoon, tyynynpäällisiin, pöytäliinaan… 😊 Päätin lähteä liikkeelle vähän helpommalla ja sain aikaiseksi kämmekkäät auringonkukkateemalla. 😊 Nämä valmistuvat käden käänteessä ja vaikeustaso on luokkaa melko helppo.

Tarvitset:

  • Sukkapuikot nro 4
  • Virkkuukoukku nro 3 ½
  • Vihreää lankaa, n. 50g
  • Pienet kerät ruskeaa, beigeä ja keltaista lankaa

 

Isoäidinneliön ohje:

Virkkaa ensin 2 kpl tavallisia isoäidinneliöitä vihreällä langalla.

Luo 6 kjs, yhdistä lenkiksi ps:lla.

  1. krs: Virkkaa lenkkiin 3 kjs (=1 p) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs. Yhdistä ps:lla aloitukseen.
  2. krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Pylvässarjojen väliin aina 1 kjs.
  3. krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Edellisen kerroksen väliköihin aina 3 p ja pylvässarjojen väliin 1 kjs.
  4. krs: Virkkaa viimeisen isoäidinneliökerros ja sen jälkeen yksi kerros puolip:tä, kulmakohtiin 1 puolip + 1 kjs + 1 puolip.

Auringonkukkatilkku:

Virkkaa 2 auringonkukkatilkkua.

Valitse ruskea lanka. Luo 6 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla.

1.krs: Virkkaa renkaaseen 12 p. Sulje kerros.

2.krs: Virkkaa beigellä jokaiseen p-välikköön 2 puolip + 1 kjs. Toista kerros loppuun.

3.krs: Virkkaa keltaisella jokaiseen ed. krs:en kjs-välikköön 4 pp siten, että jätät jokaisesta viimeisen s:kan vetämättä ja vedät kaikki 4 s:aa kerralla. Virkkaa vielä 3 kjs ja siirry seuraavaan välikköön, toista sama. Näin syntyy lehtimäinen muoto.

4.krs: Virkkaa vihreällä niin, että joka kolmanteen välikköön teet 3 p + 2 kjs + 3 p + 1 kjs. Muihin 3 p + 1 kjs.

5.krs: Virkkaa kerros ks:ta, kulmiin 1 ks + 1 kjs + 1 ks.

 

Yhdistä vihreä tilkku ja auringonkukkatilkku niin, että auringonkukka tulee kämmenselän puolelle. Tee kiinnitys neulalla ja samanvärisellä langalla kuin uloin kerros. Kiinnitä yksi reuna kokonaan. Jätä reikä peukaloa varten: kiinnitetyn reunan vastakkaiset yläkulmat kiinni toisiinsa muutamalla neulanpistolla. Saman sivun alareunasta kiinni noin kolmannes.

Virkkaa syntyneen peukaloreiän ympärille 2 krs:ta ks:ta ja lopuksi krs ps:ta.

Sovita kämmekäs käteen niin näet kumpi on ala- ja kumpi yläreuna. Poimi alareunasta silmukoita puikoille lankaa ja virkkuukoukkua apuna käyttäen: tässä poimittu kolmelle puikolle jokaiselle 14 s:aa (oma s-määräsi voi olla eri, kunhan on tasaluku). Neulo 1 krs s:koiden takareunoista. Virkkaa aina 2 krs:ta 1 o, 1 n – ja vaihda seuraavissa 2:ssa krs:essa 1 n, 1 o. Toista kunnes varren pituus n. 7 cm/haluamasi pituus. Tee joustava päättely.*

Neulo samoin yläreuna, kolmelle puikolle jokaiselle 12 silmukkaa. Jatka kunnes pituus n. 5 cm/haluamasi pituus. Tee joustava päättely.*

*Neulo 2 o, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Neulo 1 o, siirrä molemmat silmukat oikealta vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Toista näin loppuun saakka ja päättele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.