Hae
Jonnan koukkuja

Isoäidinneliölaukku olkahihnalla

Kaikessa yksinkertaisuudessaan teki vaan mieli virkata perus-isoäidinneliölaukku. 😊 Ehkä taustalla oli jotain jämälankojen hävitysstrategiaa? Joka tapauksessa tämä on helppo ja kiva välityö jos mitään muuta ei keksi. 😊 Käytä jämälankoja, mieleisiä värejä – tee iso tai pieni laukku – oma valinta! 😊

Ohjeina tarvitaan isoäidinneliöitä, kulmasta aloitettua isoäidinneliötä sekä puhvisilmukoita.

*Virkkaa viimeinen kerros samalla värillä niin lopputulos mätsää kivasti vaikka muuten olisikin värien (ihana) sekamelska. 😊

Tarvitset:

  • Lankaa yhteensä n. 200 g (laukun koosta riippuen)
  • Virkkuukoukku 3 ½ (tai valitsemiesi lankojen mukaan)

 

ISOÄIDINNELIÖ

Luo 6 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla.

1.krs: Virkkaa renkaaseen 3 kjs (=1 p) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs. Yhdistä ps:lla aloitukseen.

2.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Pylvässarjojen väliin aina 1 kjs.

3.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Edellisen kerroksen väliköihin aina 3 p ja pylvässarjojen väliin 1 kjs.

 < Kasvata isoäidinneliötä toistamalla edellistä kerrosta niin monta kertaa kunnes koko on sopiva. >

(Virkkaa vielä kerros kiinteitä silmukoita, kulmakohtiin 1 ks + 1 kjs + 1 ks.)

 

Virkkaa tilkkuja niin monta kuin laukkuusi haluat – mallityössä neliöitä on 9 kpl. Kiinnitä toisiinsa ps:lla työn oikealta puolelta. Virkkaa vielä tämän ison neliön ympäri kerros ks:ta (+ jos haluat vielä erivärisen sivusauman kuten mallityössä niin sillä värillä vielä 1 krs ks:ta.)

 

nurkasta aloitettu isoäidinneliö

Luo 6 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla.

1.krs: Virkkaa renkaaseen 3 kjs (=1 p) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs. Yhdistä ps:lla aloitukseen.

2.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Pylvässarjojen väliin aina 1 kjs.

Aloita mistä tahansa kulmasta ja virkkaa 3 p + 1 kjs, 3 p + 1 kjs, kulmakohtaan 3 p + 2 kjs + 3 p + 1 kjs, 3 p + 1 kjs, 3 p. Käännä ja jatka vielä samalla värillä. Alkuun 4 kjs (= joka vastaa seuraavan kerroksen kjs-välikköä) ja kiinnitä p:llä 1:een välikköön. Jatka vuorottelemalla 3 p + 1 kjs:n sarjoja sekä kulmaa.

Tällä tavoin voit kasvattaa tilkusta juuri sen kokoisen kuin haluat. Kun tilkku on tarpeeksi suuri, virkkaa sen ympäri kerros isoäidinneliötekniikalla pylväitä + kiinteitä silmukoita (+ jos haluat vielä erivärisen sivusauman kuten mallityössä niin sillä värillä vielä 1 krs ks:ta.)

Yhdistä kummatkin puolet toisiinsa piilosilmukoilla työn oikealta puolelta.

Puhvisilmukat

Suuaukon ympäri on virkattu kerroksia puhvisilmukoilla + lopuksi 2 kerrosta kiinteitä silmukoita.

*Puhvisilmukan ohje: virkkaa aluksi 1 ketjusilmukka, ota koukulle langankierto ja vie koukku aloituslenkin alta ja vedä lanka silmukan läpi. Nyt koukulla pitäisi olla 3 lankaa. Toista tätä vielä 4 kertaa. Lanka vedetään yhteensä 5 kertaa samasta kohdasta. Kun olet tehnyt tämän 4 kertaa, koukulla pitäisi olla 11 silmukkaa. Ota lanka koukulle ja vedä 11 silmukan läpi. Tee lopuksi 2 ketjusilmukkaa.

Olkahihna

Virkkaa minikokoisia isoäidinneliöitä (joissa 2 kerrosta puolipylväillä + 1 kerros ks:ta) ja kiinnitä niitä toisiinsa niin paljon, että olkahihna on haluamasi pituinen. Kiinnitä lopuksi laukkuun.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *