Hae
Jonnan koukkuja
Kaupallinen yhteistyö

Lempeää lämpöä käsityöläisen hartioille

Kaupallinen yhteistyö: Rimita Green

 

Käsi ylös; särkeekö sinunkin niskaa ja hartioita välillä? Ehkä jopa toistuvasti? Ei liene kaukaa haettua, että käsitöiden tekeminen (virkkaus, neulonta tms.) myötävaikuttaa tilanteeseen. Ja joo, me kaikki näistä vaivoista kärsivät tiedämme, että pitäisi tehdä vastapainoksi vaikka ja mitä liikkeitä. Itse pyrin tekemään mahdollisuuksien mukaan. 😊 Silti lisäksi käytän epäsäännöllisen säännöllisesti erilaisia kipuvoiteita.

Olenkin tosiaan kokeillut lähes kaikki markkinoiden kipuvoiteet, -geelit, -salvat jne. Tai siltä se ainakin tuntuu. Olen tehnyt siitä muuten postauksen – mikäli aihe kiinnostaa niin sen pääset lukemaan tästä. 😊 Silti aina välillä ”herättelen toivoa” josko markkinoille olisi tullut jotain uutta. Ja olihan sinne! Toki en tiedä kauanko tämä Mozart kipuvoide on ollut jo olemassa, mutta itselleni uusi tuttavuus!

Mozart kipuvoide on alunperin kehitetty muusikoiden kipeille hartioille. Toimii myös meille käsityöläisille! 😊

Mozart kipuvoide on saanut nimensä siitä, että se on suosittu muusikoiden keskuudessa. Klassisen musiikin soittajien nivelet joutuvat koville pitkien päivittäisten harjoitusten vuoksi. Kipuvoide auttaa tähän. Tämä luonnonmukainen voide tuoksuu miellyttävälle ja pieni purkki on todella riittoisa! Lisää Mozart kipuvoiteesta voit lukea täältä.

Tutustu samalla myös Rimita Greenin verkkokauppaan, josta löytyy ihonhoitotuotteita, tuoksuja ja paljon muuta! 😊 Sain testaukseen lisäksi käsi- ja vartalosaippuaa, jonka valmistuksessa on käytetty kauraa ja tyrniä. Pesee hyvin ja jättää ihon samettisen pehmeäksi! 😊 Saippuaan voit tutustua tästä.

Testasin myös RimitaOats käsi- ja vartalosaippuaa. Tuoksuu hyvälle ja jättää kädet pehmeiksi! 😊

Jos Mozart kipuvoiteen tarkoitus on auttaa niska- ja hartiajumeihin niin hei; me käsityöläiset ollaan muusikoiden lisäksi erittäin potentiaalinen käyttäjäryhmä! Ollaan usein epäergonomisissa asennoissa ja paikat jumiutuvat. Parhaitenhan tällaisen tuotteen osaa arvioida oman käyttökokemuksen perusteella, joten tässä kokemuksia:

  • Tuotteen koostumus on miellyttävän voidemainen, ei kuitenkaan liian rasvainen tai öljyinen eikä myöskään geelimäinen
  • Mozart kipuvoide imeytyy hyvin ja sitä on miellyttävä levittää, koska ei ole tahmainen
  • Tuoksun kerrotaan olevan raikkaan mäntymäinen; saattaa se sitäkin olla. Tuoksu on hyvällä tavalla mielestäni raikas, mutta ei sellainen menthol -tyyppinen kuitenkaan (joka ei ole oma suosikkini)

Toimiko kipuvoide?

Ja sitten se suuri kysymys auttoiko lihasjumeihin? Kyllä! 😊 Tämä menee luonnonmukaisten kipuvoiteiden kärkeen omassa asteikossani. Mozart kipuvoide jättää sellaisen lämmittävän tunteen hartioille – joka samalla myös rentouttaa. Itse olen mieluummin lämmön ystävä kivun hoidossa. 😊 Tehostin voiteen vaikutusta vielä lämmitettävällä kaurapussilla ja suosittelen kokeilemaan! 😊 Toki aina (pikemminkin yleensä) arjessa ei ihan ehdi toteuttamaan mitään pidemmän kaavan rentoutussettiä, mutta tämä voide toimii sellaisenaankin. 😊 Tykkään myös siitä, että tätä voidetta voi levittää paljain käsin ilman, että joko kädet jäätyvät (kuten kylmävoiteiden kanssa) tai ovat rasvaiset ja tahmeat levityksen jälkeen.

Isoäidinneliöshaalissa on käsille omat aukot. 😊

Tiedättekö mikä muu lämmittää kivasti hartioita? No isoäidinneliöshaali tietenkin! 😊 Voi kutsua myös nimikkeellä isoäidinneliöhuivi. Jostain bongasin version, jossa on käsille omat aukot ja päätin toteuttaa sellaisen. Se tuo vähän vaihtelua siihen perinteiseen versioon.

Joten hiero kipeille hartioille Mozart voidetta ja kietoudu lämpimän shaalin syleilyyn. 😊

 

Tarvitset:

  • Langan menekki: valkoista lankaa (Novita 7 veljestä sävy 010) noin 300 g + jämälankoja vähintään saman verran
  • Virkkuukoukku 3 ½

 

Isoäidinneliö ohje

Luo 6 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla.

1.krs: Virkkaa lenkkiin/renkaaseen 3 kjs (=1 p) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs. Yhdistä ps:lla aloitukseen.

2.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Pylvässarjojen väliin aina 1 kjs.

3.krs: Virkkaa kulmiin (4 kpl) 3 p + 2 kjs + 3 p. Edellisen kerroksen väliköihin aina 3 p ja pylvässarjojen väliin 1 kjs.

4.krs: Kuten 3.krs, mutta tilkkujen yhdistämisvärillä; tässä valkoinen.

 

Isoäidinympyrä

Luo 6 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla.

1.krs: Virkkaa lenkkiin/renkaaseen 4 kjs (=1 p + 1 kjs), *1 p + 1 kjs*, toista *_* vielä 10 kertaa. Yhteensä lenkkiin/renkaaseen 12 p.

2.krs: Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen kjs-välikköön 2 p + 1 kjs. Yhteensä 12 kertaa.

3.krs: Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen kjs-välikköön 3 p + 1 kjs. Yhteensä 12 kertaa.

4.krs: Tällä kerroksella virkataan kulmat. Virkkaa valitsemaasi kjs-välikköön 4 kjs (= 1 pp) 2 pp + 1 kjs (ensimmäisen kulman puolikas) ja virkkaa kahteen seuraavaan kjs-välikköön molempiin 3 p + 1 kjs. Seuraavaksi taas kulma eli 3 pp + 2 kjs + 3 pp + 1 kjs. Vuorottele näitä kahta vaihetta kunnes tilkussa on 4 kulmaa. Aloituskulma päätellään 3 pp + 2 kjs ja suljetaan ps:lla aloitus-kjs-pätkään.

 

Puolikas isoäidinneliö

*Vinkki: säästyt värinvaihdoilta ja ylimääräisiltä päättelyiltä kun virkkaat monivärisellä langalla. 😊 Tällöin käännät joka kerroksen jälkeen tilkun ja jatkat normaalisti. Väri vaihtuu kivasti ”itsekseen” pitkin tilkkua.

Luo 5 kjs, yhdistä ps:lla renkaaksi.

1.krs: Virkkaa renkaaseen 4 kjs + 3 p + 2 kjs + 3 p + 1 kjs + 1 p.

2.krs: (Vaihda väri [jos haluat], jolloin kannattaa jatkaa aina tilkun oikealta puolelta). Virkkaa edellisen krs:en aloitus-kjs-pätkään uudelleen 4 kjs. Jatka seuraavaan kjs-välikköön 3 p + 1 kjs. Kulmakohtaan 3 p + 2 kjs + 3 p + 1 kjs. Seuraavaan välikköön 3 p + 1 kjs ja viimeiseen ed. krs:en p:een 1 p.

3.krs: Toista kuten 2.krs,  paitsi virkkaa lopuksi kolmion alareunaan kiinteitä silmukoita meneillään olevalla värillä.

4.krs: Toista kuten 3.krs, paitsi käytä tilkkujen yhdistämisväriä; tässä valkoinen.

 

Tilkkujen yhdistäminen

*Ennen varsinaista yhdistämistä suosittelen sommittelemaan kokonaisuutta vaikka lattialla. On helpompi muokata ja soveltaa vielä tässä vaiheessa.*

Tilkut on yhdistetty toisiinsa nurjalta puolelta siten, että jokainen ketjusilmukkavälikkö (jokainen isoäidinneliöitä virkannut tietää mikä se ketjusilmukkavälikkö on 😊 ) yhdistetään vastakkaiseen tilkkuun samasta kohtaa kiinteällä silmukalla. Välikohdat ”harpataan yli” 4-5:llä ketjusilmukalla ja taas seuraavat kahden tilkun kjs-väliköt yhdistetään kiinteällä silmukalla. Lisätietoa ja kuva tästä tekniikasta löytyy täältä. Voit toki yhdistää neulalla ja langalla, piilosilmukoilla, jollain omalla hyvällä tekniikalla… 😊

Kuva havainnollistaa paremmin kuin tuhat sanaa – vai miten se nyt menikään… Tästä on helppo laskea tarvittavat neliöt ja nähdä käsien aukkokohdat. 😊

Käsiaukot

Parhaiten ymmärtää mallikuvasta. Käsiaukon molemmin puolin tulee siis puolikkaat tilkut. Käsiaukkojen paikkaa voi sommitella oman maun mukaan. Käsiaukon ympäri voi viimeistellä reunat virkkaamalla kiinteitä silmukoita yhdistämisvärillä (tässä valkoinen).

 

Hapsut

Leikkaa langoista sopivan mittaisia pätkiä ja solmi lyhyemmille sivuille.

Voit viimeistellä pitkän sivun virkkaamalla siihen edestakaisin puolipylväskerroksia eri väreillä. Mallihuiviin on virkattu puolipylväitä 3 kerrosta.

Tässä vielä postauksen linkit, jos missasit ne ylempänä: 😊

Linkki kipuvoidepostaukseen

Mozart kipuvoide tuotesivu

Rimita Green verkkokauppa

 

Rimita Green somessa: 😊

Instagram @rimitagreen

Facebook

 

Kaupallinen yhteistyö: Rimita Green

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *