Hae
Jonnan koukkuja

Donitsit uunissa

 

Niille, jotka syystä tai toisesta eivät halua uppopaistaa rasvassa mitään (esim minä 😊) tai muuten vaan haluavat tehdä vappuleivonnan helpommin (minä 😊).

*Voit valmistaa myös gluteenittomasti – vaihda vain jauhot gluteenittomiin! 😊

 

12 kpl / donitsipellillinen

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 prk kermarahkaa
  • 1 muna
  • 1  dl öljyä


Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan ja sekoita. Yhdistä kermarahka, muna ja öljy omassa kulhossaan ja sekoita. Yhdistä molempien kulhojen sisällöt ja sekoita tasaiseksi.

Voitele donitsipelti ja täytä jokainen donitsikolo puoliväliin saakka. Paista uunissa 200 asteessa n. 7 minuuttia. Jäähdytä donitseja hieman ritilän päällä ennen koristelua.

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl sitruunamehutiivistettä
  • 1 rkl vettä
  • Elintarvikeväriä muutama tippa
  • Nonparelleja koristeluun


Sekoita paksuksi tahnaksi ja dippaa donitseja kuorrutteeseen, ripottele pinnalle nonparelleja.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *