Mustikka-murupiirakka vaniljakreemitäytteellä
Mustikkapiirakankin voi tehdä niin monella tavalla… 😊 Tämä toimii, vaikka vaatiikin hiukan enemmän vaivaa (muruseoksen ja vaniljakreemin tapaiset esivalmistelut). Niin, ja tämän piirakan pohjaan voi hyödyntää kaapissa pyörivät syömättömät keksinrippeet! 😊
Mustikka-murupiirakka vaniljakreemitäytteellä
Pohja
- 150 g sulaa voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl murskattuja keksejä (saa olla mitä vaan!)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Vaniljakreemitäyte
- 3-4 dl maitoa
- 2 dl vaniljakreemijauhetta
- 2-3 dl mustikoita (+ 2 rkl perunajauhoja)
Muruseos
- 3 rkl sulaa voita
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl kaurahiutaleita
- 5 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl kardemummaa
Valmista ensin muruseos eli sekoita keskenään kaikki sen ainesosat. Tee seuraavaksi vaniljakreemitäyte sekoittamalla vaniljakreemijauhe ja maito. Kannattaa laittaa ensin hieman vähemmän maitoa, koska liikaa laitettuna täyte on muuten litkua… Jätä muruseos ja vaniljakreemitäyte odottamaan, jälkimmäisen voi laittaa jääkaappiin hetkeksi. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään, murskaa keksit. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Kaada päälle mustikat (jos pakasteesta niin sekoita ensin perunajauhojen kanssa) ja kreemitäyte. Ripottele lopuksi muruseos piirakan päälle ja paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.