Hae
Jonnan koukkuja

DIY: virkkaa veikeät leppis-avaimenperät

Kaipaatko uusia haasteita iänikuisten villasukkien ja isoäidinneliöiden sekaan? Kukapa ei välillä kaipaisi – eikä millään tavoin tarkoita, etteivätkö edellä mainitut olisi silti lähellä sydäntä! 😊Näitä veikeitä leppäkerttuavaimenperiä syntyy tarvittaessa ”kuin sieniä sateella” kun oikein vauhtiin pääsee – ja miksei pääsisi? Vaikeusaste on luokkaa ”kunhan osaat vähän virkata ja käyttää neulaa”.

Tarvitset:

 • Pilttipurkin kansia (pesu ennen käyttöä on ihan jees 😊 )
 • Mustia helmiä, joissa reikä keskellä ( + ja niitä varten tosi ohut neula)
 • Jämälankoja (eri värisiä; leppäkerttukin voi tällä kertaa olla erivärinen 😊 )
 • Virkkuukoukun 3 ½ (tai omien lankojen mukaan)
 • Avaimenperäklipsejä
 • Yleisliimaa
 • Irtosilmiä

 

Tarkoitus on siis, että pilttipurkin kansi edustaa leppiksen kroppaa ja mustat helmet niitä selkäpilkkuja. Ensin virkataan 2 pyörylää, toinen värikkäällä värillä ja toinen mustalla (yläpuoli ja alapuoli).

Ennen yhteenompelua kiinnitetään musta ”selkäviiva” sekä helmet. Pyörylät neulotaan melkein kiinni, väliin pilttipurkin kansi ja sitten kokonaan kiinni. Virkataan pieni pää, johon liimataan irtosilmät kiinni (näiden kiinnipysymisestä kovassa käytössä en menisi takuuseen…).

Lopuksi avaimenperäklipsit kiinni ja enää puuttuu vain se avain! 😊 Itse en tosiaan raaskisi missään ”tositoimissa” tätä avaimenperää käyttää – ehkä joku harvemmin käytettävä avain ja tämä kerttu riippuu nätisti jossain avainnaulakossa kivana koristeena 😊. Tai sitten kertut ovat nimellisesti avaimenperiä, mutta oikeasti koristeita… Päätä itse! 😊

 

Pyörylä:

 • *Virkkaa renkaaseen 12 puolip, sulje ps:lla.
 • Jokaiseen s:aan 2 puolip.
 • Joka toiseen s:aan 2 puolip.
 • Mustalla värillä jokaiseen s:aan 1 ks.*

Musta pyörylä:

 • Toista *_*.
 • Selän musta keskiviiva: virkkaa 15 kjs, kiinnitä neulalla ja langalla värikkään pyörylän keskelle.
 • Kiinnitä mustia helmiä kuvanmukaisesti pitkin kertun selkää, kiinnitä ohuella langalla.
 • Ompele yhteen pyörylät; ensin noin puoliväliin saakka, väliin pilttipurkin kansi, ja loput kiinni.

 

 

Pää:

 • Luo 6 kjs, yhdistä renkaaksi ps:lla.
 • Virkkaa renkaaseen 12 ks.
 • Virkkaa seuraavat 2 krs:ta näin: jokaiseen s:aan 1 ks.

–    Lähde kaventamaan: hyppää yli 1 s, virkkaa 1 ks, hyppää yli 1 s, virkkaa 1 ks. Toista tätä 1-2 kerrosta. Lopuksi kavenna jokainen niin, että pään muoto ei jää huipustaan teräväksi. Älä siis kavenna ihan loppuun asti. Litistä pää ja kiinnitä se ompelemalla muuhun kroppaan. Liimaa silmät päähän kiinni (anna kuivua mielellään seuraavaan päivään). Kiinnitä vielä avaimenperäklipsit. Valmis! 😊

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *