Hae
Jonnan koukkuja

Helppoa rääppiäisruokaa: nakki-perunasose-kasvisvuoka

Tarvitaan peruna-, porkkana-, lanttu- tai mikä vaan jouluvuoka 😊. Tarkoitus on jatkojalostaa jouluvuoka uuteen uskoon, joten sekaan heitetään jotain ei-jouluista (tai mitä kukakin nyt jouluisena pitää…). Tässä on perunalaatikkoon upotettu nakkeja ja kasviksia, jotka on käytetty hetken aikaa pannulla. Nakkien tilalla voit käyttää vaikka kalaa, lihapullia tai pekonikuutioita – siis valinta on vapaa 😊. Juuresten/kasvisten käyttö on myös täysin vapaaehtoista –  pääasia on, ettei tämän vuoan tekemiseen käytä aikaa kuin puolisen tuntia – ja se sisältää uunissaolon! 😊

Nakki-perunasose-kasvisvuoka

  • 1 pkt nakkeja
  • Valmis perunalaatikko (tai muu jouluvuoka)
  • 2 dl erilaisia kasviksia/juureksia silputtuina tai kuutioina
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta
  • Koristeeksi/mausteeksi vuoan päälle tillisilppua ja/tai oreganoa + pari ruokalusikallista juustoraastetta

 

Viipaloi nakit, silppua tai kuutioi kasvikset/juurekset. Ruskista nakit kevyesti pannulla, heitä hetken kuluttua sekaan kasvis/juuressilppu. Kypsennä hetki.

Raasta juusto. Yhdistä perunalaatikko, juustoraaste ja nakkikasvissekoitus isossa kulhossa. Mittaa joukkoon mausteet ja sekoita. Kaada isoon uunivuokaan, ripottele vielä loppukoristeet ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

 

Rääppiäisruokaa parhaimmillaan! ☺

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *